Νήματα στο πρόσωπο: Διαφορές με fillers

νήματα προσώπου

Τόσο τα νήματα στο πρόσωπο, όσο και τα fillers αποτελούν μη χειρουργικές επιλογές για την καταπολέμηση της χαλάρωσης της επιδερμίδας, την απώλεια όγκου και της μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που έχουν απορία σχετικά με τα αποτελέσματα που χαρίζει κάθε θεραπεία. Ποιες είναι οι βασικές τους διαφορές;

Νήματα στο πρόσωπο ή Fillers;

Τόσο τα νήματα, όσο και τα fillers αντιμετωπίζουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης στα ζυγωματικά ή στο μεσαίο τμήμα του προσώπου. Η επιλογή ανάμεσα στις δύο θεραπείες αφορά τον βασικό στόχο της θεραπείας. Για παράδειγμα, τα νήματα προκαλούν ανόρθωση, ενώ τα fillers αποκαθιστούν τον όγκο της επιδερμίδας. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς συνδυάζουν αυτές τις θεραπείες.

Πιο αναλυτικά, για την ανόρθωση στο πρόσωπο και την περιοχή των ζυγωματικών, οι ασθενείς επιλέγουν κάποια θεραπεία με νήματα. Μια από τις δημοφιλείς θεραπείες για νήματα είναι η χρήση νημάτων PDO. Επιπλέον, στα ζυγωματικά, τα fillers με υαλουρονικό οξύ προσθέτουν όγκο, ενώ διατηρούν τη φυσική κίνηση της επιδερμίδας. Επιπλέον, συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας και την απόκτηση φυσικών αποτελεσμάτων.

νήματα προσώπου fillers

Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση σε κάθε θεραπεία;

Η διάρκεια της ανάρρωσης αποτελεί μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα νήματα προσώπου και τα fillers. Μια θεραπεία με νήματα περιλαμβάνει κάποιο διάστημα αποθεραπείας. Η εμφάνιση μώλωπα και ελάχιστο πρήξιμο είναι πιθανά σενάρια εμφάνισης. Ωστόσο, και τα δύο υποχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμη, ορισμένοι ασθενείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με ορισμένες κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου τις πρώτες ημέρες της ανάρρωσης.

Αντίθετα, η τοποθέτηση fillers δεν περιλαμβάνει κάποιο διάστημα αποθεραπείας. Μέσα σε 24 ώρες οι ασθενείς επιστρέφουν πλήρως στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Η εμφάνιση ερυθρότητας ή το πρήξιμο είναι φυσιολογικά. Όμως, όπως και στα νήματα, έτσι και στα fillers, υποχωρούν αρκετά γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη:

Αντιγήρανση προσώπου: 2+1 θεραπείες

Micro facelift: Για ποιους είναι κατάλληλο;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.