Πλαστική χειρουργική κόλπου: Αντιμετώπιση χαλάρωσης από τοκετό

πλαστική χειρουργική κόλπου

Μπορεί η πλαστική χειρουργική κόλπου να αντιμετωπίσει ζητήματα που προκύπτουν έπειτα από τον τοκετό; Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια όμορφη εμπειρία. Στις περισσότερες περιπτώσεις γεμίζει με χαρά μια γυναίκα. Όσες γυναίκες έχουν αποκτήσει παιδιά γνωρίζουν ότι μπορούν να υπάρξουν ανεπιθύμητες αλλαγές στην ανατομία του σώματος τους. Πέρα από τη διαφορετική όψη, ο κόλπος ίσως να μην είναι ξανά το ίδιο σφιχτός συγκριτικά με το διάστημα πριν την εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, όπως την σεξουαλική ζωή και την αυτοπεποίθηση.

Η πλαστική χειρουργική του κόλπου, ή αλλιώς η αιδιοπλαστική μπορεί να βοηθήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Λειτουργεί συσφίγγοντας τα ανοιχτά και εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου. Η επέμβαση έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση του κόλπου στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη, τόσο οπτικά, όσο και λειτουργικά. Για πολλές γυναίκες, η αιδιοπλαστική συμβάλλει στην ανακούφιση από το σωματικό και ψυχολογικό στρες που προκαλούν οι αλλαγές έπειτα από τον τοκετό.

πλαστική χειρουργική θεραπεία

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για τη θεραπεία;

Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την πλαστική χειρουργική κόλπου. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι είναι οι γυναίκες μεγαλύτερες ηλικίας, δηλαδή άνω την δεκαετία των 30 και έχουν ολοκληρώσει την τεκνοποίηση. Επιπλέον, υποψήφιες είναι και οι γυναίκες που επιθυμούν την απόκτηση ενός πιο σφιχτού κόλοπου που θα τους ανανεώσει την σεξουαλική ζωή.

Μπορείτε να προχωρήσετε σε πλαστική χειρουργική κόλπου αν διανύετε τη δεκαετία των 20; Αυτό εξαρτάται κυρίως από το αν σχεδιάζετε να προχωρήσετε σε να αποκτήσετε κι άλλα παιδιά. Αν σχεδιάζετε να μεγαλώσετε την οικογένεια σας, συστήνεται να περιμένετε μέχρι να φέρετε στον κόσμο το τελευταίο σας παιδί. Παρά το γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική κόλπου είναι ιδιαίτερα ασφαλής και δε θα σας αποτρέψει από την απόκτηση κι άλλων παιδιών στο μέλλον, μια εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τα χειρουργικά αποτελέσματα.

πλαστική χειρουργική κόλπου αντιμετώπιση

Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση από τη θεραπεία;

Έπειτα από την επέμβαση χρειάζεται διάστημα 1-2 εβδομάδων για ανάρρωση. Τις πρώτες ημέρες θα νιώθετε λίγο πόνο. Ακόμη, οι ειδικοί συστήνουν την αποφυγή της σεξουαλικής επαφής ή η χρήση ταμπόν για διάστημα περίπου 8 εβδομάδων. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να σας δώσει ακριβής οδηγίες για την ανάρρωση, ανάλογα με τον βαθμό της επέμβασης και την ταχύτητα που αναρρώνει ο οργανισμός σας.

Διαβάστε ακόμη:

Τραυματισμός χεριών: Αποκατάσταση με επανορθωτική χειρουργική

Φλεβίτιδα: Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την καταπολέμηση της;

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.