Ουλές στο πρόσωπο: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

ουλές στο πρόσωπο

Ουλές στο πρόσωπο: Ποια θεραπεία τις αντιμετωπίζει; Ένας τραυματισμός της επιδερμίδας επηρεάζει διάφορες στοιβάδες της.  Η εμφάνιση μιας ουλής, μερικές φορές επηρεάζει τόσο την εμφάνιση, όσο και τη λειτουργία τους. Η εμφάνιση τους είναι μόνιμη. Αν και η πλήρης εξαφάνιση τους είναι δύσκολη, μια θεραπεία για τις ουλές αποκαθιστά την κινητικότητα του προσώπου, ενώ μειώνει σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση τους. Μια αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στις ουλές στο πρόσωπο περιλαμβάνει:

  1. Χειρουργική θεραπεία

Είναι μια διαδεδομένη μέθοδος αφαίρεσης ουλής και αποκατάστασης της φυσιολογικής επιδερμίδας. Μέσα από μικρές τομές, ο ειδικός μειώνει την εμφάνιση τους.

ουλές στο πρόσωπο για θεραπεία

  1. Dermabrasion

Μια θεραπεία που δρα ενάντια στις ουλές στο πρόσωπο, και όχι μόνο. Ένας χειρουργός χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική συσκευή dermabrasion για την αφαίρεση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας. Επιπλέον, η θεραπεία δίνει στην επιδερμίδα πιο λεία όψη. Κατάλληλη για ουλές ακμής, σημάδια, χειρουργικές ουλές.

  1. Θεραπεία με laser

Μια ακόμη θεραπεία για τις ουλές στο πρόσωπο είναι η θεραπεία με laser. Laser με φως υψηλής ενέργειας αντιμετωπίζει την επιδερμίδα με φθορά. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για διαφορετικά είδη ουλών, αλλά και διαφορετικά είδη laser, κατάλληλα για κάθε είδος.

  1. Fillers

Ένας ειδικός, τοποθετεί ενέσιμες ουσίες, όπως λίπος, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο, για την αντιμετώπιση των ήπιων ουλών.

ουλές στο πρόσωπο θεραπεία

  1. Ένθεμα δέρματος

Το ένθεμα δέρματος είναι μικρό κομμάτι της επιδερμίδας, από κάποιο άλλο σημείο του σώματος, που αντικαθιστά την επιδερμίδα με ουλή. Ο ειδικός αφαιρεί την επιδερμίδα με φθορά και, στη θέση της, τοποθετεί το υγιές τμήμα επιδερμίδας.

  1. Χημικά peeling

Μια ακόμη θεραπεία για τις ουλές στο πρόσωπο είναι το χημικό peeling. Ένα χημικό σκεύασμα αφαιρεί την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και μειώνει την εμφάνιση των ουλών. Ωστόσο, η θεραπεία είναι κυρίως κατάλληλη για επιφανειακές ουλές.

Με πληροφορίες από: livescience.com, hopkinsmedicine.org

Διαβάστε ακόμη:

Ουλή από καισαρική τομή: 2+1 μέθοδοι θεραπείας

Πτώση βλεφάρου: Τι είναι και ποια είναι η θεραπεία;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.