Πλαστική στα πόδια: Αποκατάσταση κάτω άκρων

πλαστική πόδια αποκατάσταση

Η επανορθωτική πλαστική επέμβαση στα πόδια και πιο συγκεκριμένα στα κάτω άκρα του ποδιού συνδυάζει την πλαστική χειρουργική και την χειρουργική στους αστραγάλους για την αποκατάσταση της λειτουργείας και της αισθητικής της πατούσας, των αστραγάλων και των ποδιών.

Πότε πραγματοποιείται πλαστική στα πόδια ως μέθοδος αποκατάστασης;

Η πλαστική επέμβαση αποκατάστασης στα πόδια, και πιο συγκεκριμένα στα κάτω άκρα πραγματοποιείται για την αποκατάσταση της λειτουργίας των ποδιών έπειτα από τραυματισμούς ή εγκαύματα αυξημένων βαθμών. Ορισμένοι τύποι επανόρθωσης των κάτω άκρων περιλαμβάνουν την απώλεια επιδερμίδας σε κάποιο σημείο, την εμφάνιση του οστού εξαιτίας ενός τραυματισμού ή μιας αποτυχημένης επέμβασης αποκατάστασης, την αφαίρεση ενός όγκου στο πόδι ή συνεχόμενες λοιμώξεις των οστών στις οποίες δεν ήταν αποτελεσματική κάποια θεραπεία.

Επιπλέον, η επέμβαση αποκατάστασης διεξάγεται και για περιστατικά ψευδαρθρώσεων. Οι ψευδαρθρώσεις εμφανίζονται όταν τα οστά δεν επαναφέρονται επιτυχώς, ειδικά έπειτα από έναν τραυματισμό. Οι ψευδαρθρώσεις εμφανίζονται τόσο στους ενήλικες, όσο και στα παιδιά και αποτρέπουν τη σωστή λειτουργία των χεριών ή των ποδιών. Με τη χειρουργική αποκατάσταση, επαναφέρεται η ομαλή λειτουργία των άκρων.

πλαστική πόδια αποκατάσταση σπάσιμο

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση επαναφοράς είναι όσοι ασθενείς πα΄σοχυν από ανοιχτά τραύματα ή δυσμορφίες εξαιτίας ενός τραυματισμού, μιας ασθένειας, ή μιας γενετικής ιδιομορφίας.

Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία για την επέμβαση;

Για την πλαστική επέμβαση αποκατάστασης στα πόδια θα δοθούν από τον γιατρό συγκεκριμένες οδηγίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οδηγίες διατροφής και κατανάλωσης ροφημάτων, αποφυγή καπνίσματος και λήψης φαρμακευτικών αγωγών. Η τήρηση όλων των οδηγιών θα συμβάλλει στην καλή έκβαση της επέμβασης, καθώς και στην  ταχεία ανάρρωση.

πλαστική πόδια αποκατάσταση έγκαυμα

Ανάρρωση από την επέμβαση

Η ανάρρωση από την επέμβαση εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο της επέμβασης. Επειδή κάθε επέμβαση είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικό βαθμό πολυπλοκότητας, ο χρόνος ανάρρωσης για τον κάθε ασθενή είναι διαφορετικός.  Είναι σημαντικό να τηρηθούν όλες οι οδηγίες του γιατρού για την πρόληψη της μόνιμης βλάβης ή της μόλυνσης, αλλά και της αποφυγής εμφάνισης παρενεργειών.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική δαχτύλων ποδιού: Διαχωρισμός ενωμένων δαχτύλων

Πλαστική στις γάμπες: Αποκατάσταση ατροφίας μέσω ενθεμάτων

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.