Πλαστική επέμβαση στα δάχτυλα των ποδιών: 2+1 θεραπείες

πλαστική επέμβαση στα δάχτυλα των ποδιών

Μπορεί κανείς να προβεί σε πλαστική επέμβαση στα δάχτυλα των ποδιών; Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με την εμφάνιση της πατούσας τους. Πολλοί επίσης αποφεύγουν τα ανοιχτά παπούτσια, ή νιώθουν άβολα να περπατήσουν ξυπόλητοι στην παραλία. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση στη δυσαρέσκεια αυτών των ανθρώπων. Μια πλαστική επέμβαση στα δάχτυλα των ποδιών δίνει τη λύση σε αυτούς τους ανθρώπους. Ποιες επιλογές περιλαμβάνονται;

  1. Συρρίκνωση- Μείωση των δαχτύλων των ποδιών

Τα αρκετά μεγαλύτερα δάχτυλα σε σχέση με το πρώτο δάχτυλο του ποδιού είναι μια συνηθισμένη δυσμορφία των ποδιών και αποτελεί μια ανησυχία, κυρίως για τις γυναίκες. Συνήθως, το πιο μακρύ δάχτυλο που προεξέχει είναι το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού. Ένα ποσοστό του πληθυσμού έχει αυτό το σχήμα του ποδιού, που το δυσκολεύει στην επιλογή παπουτσιού.

Η αισθητική εμφάνιση του ποδιού, πέρα από ψυχολογικές, δημιουργεί και σωματικές δυσκολίες. Επειδή το μακρύτερο δάχτυλο υπόκειται μικροτραυματισμούς στα κλειστά παπούτσια, το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι μια συστολή του δαχτύλου, αλλά και τη δίπλωση του δαχτύλου με το περισσότερο βάρος να μετατοπίζεται στην άκρη και όχι στη βάση του δαχτύλου.

Ως αποτέλεσμα, το νύχι βιώνει υπόκειται συνεχώς φθορά. Σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται πιο σκούρο και πυκνώνει εξαιτίας μολύνσεων ή μικροτραυματισμούς. Ο αρθρώσεις τρίβονται και ερεθίζονται από την κορυφή του παπουτσιού, δημιουργώντας μια πιο αντιαισθητική όψη, πόνους, φουσκάλες, ή ανοιχτούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχει κάποια πρακτική ή μακροπρόθεσμη μέθοδος για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα χωρίς χειρουργική επέμβαση.

πλαστική στα δάχτυλα των ποδιών

  1. Ίσιωμα στα δάχτυλα

Η πλαστική επέμβαση στα δάχτυλα των ποδιών συνήθως περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από ματαιοδοξία. Τα στραβά ή καμπυλωτά δάχτυλα μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία ή πόνο κατά τη διάρκεια των απλών δραστηριοτήτων, όπως το περπάτημα ή τη χρήση ορισμένων παπουτσιών. Η χειρουργική επέμβαση ισιώματος των δαχτύλων μπορούν να επαναφέρουν τη φυσική εμφάνιση των ποδιών διορθώνοντας τα μη ευθεία δάχτυλα.

πλαστική στα δάχτυλα των ποδιών στραβά

  1. Παραμόρφωση στα δάχτυλα (σφυροδακτυλία)

Η σφυροδακτυλία και παρόμοιες δυσμορφίες είναι συσπάσεις των αρθρώσεων των δαχτύλων του ποδιού. Πραγματοποιούνται από τη μη ισορροπία των μυών και των συνδέσμων, ενώ συνήθως χειροτερεύουν από αμέλεια.

Πέρα από τη μη ευχάριστη όψη και τη δυσκολία στην επιλογή παπουτσιών, αυτές οι δυσμορφίες τείνουν να χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου και να δημιουργούν προβλήματα στο πόδι, όπως εξαρθρώσεις και πόνους.

Η πρώιμη διόρθωση τους μπορεί να είναι απλή, όπως η διόρθωση ενός μαλακού ιστού. Βέβαια, πιο προχωρημένες δυσμορφίες συνήθως απαιτούν κάποια πιο σύνθετη επένδυση. Ένας ειδικός θα μπορέσει να σας κατευθύνει κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής σας επίσκεψης.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδρώτας στα πόδια: Επίλυση με ενέσεις Botox

Διόρθωση αυτιών: 2+1 τύποι επανορθωτικής χειρουργικής

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.