Πλαστική δαχτύλων ποδιού: Διαχωρισμός ενωμένων δαχτύλων

πλαστική δαχτύλων ποδιού

Γίνεται να πραγματοποιηθεί πλαστική επέμβαση των ενωμένων δαχτύλων του ποδιού; Η συνδακτυλία των δαχτύλων του ποδιού περιγράφει μια πάθηση, στην οποία το δεύτερο και το τρίτο δάχτυλο του ποδιού μεγαλώνουν μαζί. Η ανάπτυξη αυτής της πάθησης πραγματοποιείται στην εμβρυϊκή κατάσταση, παρά κατά τη διάρκεια του τοκετού. Τα δάχτυλα είτε συνδέονται με επιδερμίδα, είτε με μια οστική γέφυρα (οστεώδες). Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συνδακτυλία δεν προκαλεί σωματικούς περιορισμούς.

Γιατί να προχωρήσετε σε πλαστική των ενωμένων δαχτύλων του ποδιού;

Σε πολλές περιπτώσεις, η συνδακτυλία των δαχτύλων του ποδιού μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο ψυχολογικά. Όταν οι ασθενείς νιώθουν άβολα με την εμφάνιση των ποδιών τους, τείνουν να αποφεύγουν την έκθεση τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλοί από αυτούς σκέφτονται την πλαστική χειρουργική. Η συναισθηματική δυσφορία σχετικά με αυτό το σημείο του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Οι σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι προσφέρουν διάφορες λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

πλαστική δαχτύλων ποδιού συνδακτυλία

Πλαστική δαχτύλων ποδιού; Ποιες μέθοδοι διαχωρισμού δαχτύλων υπάρχουν;

  1. Πλαστική δαχτύλων ποδιού χωρίς μόσχευμα δέρματος

Σε αυτή τη χειρουργική μέθοδο ο διαχωρισμός των ενωμένων δαχτύλων του ποδιού πραγματοποιείται με τον ακριβή διαχωρισμό της επιδερμίδας. Με αυτή τη μέθοδο, οι ουλές δε θα είναι σχεδόν καθόλου ορατές. Στο δεύτερο τμήμα της επέμβασης, μια νέα «δίπλωση» θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα διαχωρισμένα δάχτυλα.

  1. Η πλαστική δαχτύλων ποδιού με μόσχευμα δέρματος

Σε περίπτωση χαμηλής ευλυγισίας ανάμεσα στα δάχτυλα με τις αρθρώσεις, η επέμβασης με την τοποθέτηση μοσχεύματος δέρματος θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με τα παραπάνω χειρουργικά βήματα. Το σημείο του σώματος από το οποίο θα αντληθεί το μόσχευμα, εξαρτάται από τη δομή της επιδερμίδας.

Χειρουργική επέμβαση για τη συνδακτυλία: Ποιες επιλογές έχετε;

Η πλαστική των δαχτύλων του ποδιού σε περιπτώσεις συνδακτυλίας είναι μια αρκετά αποτελεσματική μέθοδος για τη δημιουργία φυσικής και αρμονικής όψης του ποδιού.

πλαστική δαχτύλων ποδιού ενωμένων

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η ανάρρωση του ποδιού από την επέμβαση;

Η διαδικασία, καθώς και το διάστημα της ανάρρωσης μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το διάστημα της ανάρρωσης περιλαμβάνει:

  • Τη χρήση ειδικών παπουτσιών για περίπου 2-3 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση
  • Την αφαίρεση των ραμμάτων περίπου έπειτα από 2-3 εβδομάδες
  • Την πιθανή χρήση πατερίτσας προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το πόδι και η πατούσα

Διαβάστε ακόμη:

Επανόρθωση στα χέρια: 3+1 θεραπείες

Ιδρώτας στα πόδια: Επίλυση με ενέσεις Botox

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.