Πλαστική χειρουργική για ουλές: Η διάρκεια της ανάρρωσης

πλαστική χειρουργική για ουλές

Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η πλαστική χειρουργική για τις ουλές; Δεν αναρρώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι τραυματισμοί και οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να αφήσουν κάποια σημάδια. Ωστόσο δε χρειάζεται να περάσετε όλη σας τη ζωή με αυτές τις ουλές. Οι πλαστικοί χειρούργοι μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση μιας ουλής σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματος. Όπως και η κάθε ουλή είναι διαφορετική, έτσι και οι θεραπείες που προσφέρει η πλαστική χειρουργική για τις ουλές μπορεί να διαφέρουν. Ποιες είναι αυτές οι θεραπείες;

  • Χειρουργική αφαίρεση ουλών: Ο χειρούργος αφαιρεί την ουλή και κλείνει την επιδερμίδα, σε περίπτωση που υπάρχει αρκετά προσαρμόσιμη επιδερμίδα.
  • Z-plasty: Ο χειρούργος επανατοποθετεί την αρχική ουλή μαζί με τις φυσικές γραμμές της επιδερμίδας.
  • Μεταμόσχευση δέρματος: Είναι μια αρκετά συνηθισμένη μέθοδος για τα εγκαύματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο χειρούργος τοποθετεί επιδερμίδα από κάποια άλλη περιοχή του σώματος για να καλύψει την περιοχή της ουλής.
  • Πτερύγιο δέρματος: Αντίστοιχα και με το μόσχευμα, αφαιρούνται επιδερμίδα και ιστοί από κάποιο άλλος σημείο του σώματος και τοποθετούνται στην περιοχή που έχει εμφανιστεί η ουλή

πλαστική χειρουργική για ουλές σώμα

Πόση διάρκεια έχει η ανάρρωση από μια πλαστική χειρουργική θεραπεία για τις ουλές;

Η πλαστική χειρουργική για τις ουλές, ή αλλιώς, η αποκατάσταση ουλών μπορεί να σας βοηθήσει να δείχνετε και να νιώθετε καλύτερα για την εμφάνιση σας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε στον νου σας ότι η διαδικασία της ανάρρωσης μπορεί να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο. Οι ουλές αρχικά έχουν κόκκινο χρώμα, το οποίο σταδιακά αποκτά μια πιο απαλή απόχρωση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάρρωσης της ουλής, μπορείτε να μιλήσετε με τον χειρούργο σας σχετικά με τη θεραπεία της αποκατάστασης.

Προετοιμασία για τη θεραπεία αποκατάστασης

Η θεραπεία της αποκατάστασης ξεκινά με τη συμβουλευτική επίσκεψη με έναν έμπειρο πλαστικό χειρούργο. Ο χειρούργος θα εξετάσει το μέγεθος, το είδος και την τοποθεσία της ουλής. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθεί ένα πλάνο θεραπείες με βάση τις δικές σας ανάγκες.

πλαστική χειρουργική για ουλές χέρι

 

Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση από την πλαστική χειρουργική για ουλές;

Καθώς οι διαφορετικές περιοχές του σώματος αναρρώνουν με διαφορετικό ρυθμό, ο ρυθμός και ο βαθμός της ανάρρωσης διαφέρει σημαντικά. Για παράδειγμα, μια επέμβαση για την αποκατάσταση μιας ουλής στο πόδι μπορεί να έχει διάρκεια 2 εβδομάδες. Αντίθετα, μια θεραπεία στο πρόσωπο μπορεί να έχει διάστημα ανάρρωσης μια εβδομάδα ή λιγότερο.

Γενικότερα, η αρχική διαδικασία της αποκατάστασης της χειρουργικής ουλής περιλαμβάνει τοπικό πρήξιμο, αποχρωματισμό ή δυσφορία. Η διάρκεια αυτού του σταδίου μπορεί να κυμανθεί κατά μέσο όρο στη 1-2 εβδομάδες. Η ανάρρωση θα συνεχιστεί για λίγες ακόμη εβδομάδες. Καθώς η ουλή αναρρώνει, θα αρχίσει να εξασθενεί και να μειώνεται η εμφάνιση της ουλής.

Ο πλαστικός σας χειρούργος θα σας δώσει πληροφορίες για την καλύτερη ανάρρωση του οργανισμού σας, καθώς και τον τρόπο που θα πρέπει να φροντίσετε την περιοχή που θα πρέπει να φροντίζετε την περιοχή. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάρρωσης, δε θα πρέπει να διστάσετε να εκφράσετε πιθανές απορίες ή ανησυχίες που έχετε.

Πότε είναι ορατά τα τελικά αποτελέσματα;

Τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από την πλαστική χειρουργική για ουλές είναι μακροχρόνια. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να γίνουν εντελώς ορατά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί και ένας χρόνος για να αναρρώσει πλήρως η ουλή.

Με πληροφορίες από: plasticsurgery.org, pennmedicine.org

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική βλεφάρων: Βελτιώνει την όραση;

Ανάρρωση μετά από αποκατάσταση μαστού: Τι να προσέξετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.