Λέιζερ για ουλές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

λέιζερ για ουλές

Πολλοί είναι οι ειδικοί που χρησιμοποιούν θεραπείες λέιζερ για τις ουλές, και πιο συγκεκριμένα για να μειώσουν την εμφάνιση τους, καθώς και τον πόνο και τη φαγούρα. Το λέιζερ μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή νέας, πιο υγιούς ανάπτυξης της επιδερμίδας. Παρά το γεγονός ότι αυτού του είδους η θεραπεία δεν μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τις ουλές, μπορεί να μειώσει την εμφάνιση τους. Πολλοί είναι αυτοί που προχωρούν σε θεραπείες λέιζερ για διάφορους τύπους που έχουν οι ουλές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ουλές έπειτα από χειρουργείο, οι ουλές ακμής, καθώς και οι ουλές από κάποιο τραυματισμό. Εφαρμόζεται ακόμη και στο πρόσωπο.

Πώς λειτουργεί το λέιζερ ενάντια στις ουλές;

Η θεραπεία με λέιζερ εισδύει στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας για να ενεργοποιήσει την παραγωγή των υγιών κυττάρων της επιδερμίδας. Το λέιζερ αφαιρεί τις παλαιότερες στοιβάδες της επιδερμίδας που έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να αναπτυχθεί νέα και υγιής επιδερμίδα.

λέιζερ για ουλές θεραπεία

Ο σχηματισμός ενός ιστού ουλής είναι η φυσική αντίδραση του σώματος σε έναν τραυματισμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ουλές δεν είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και δεν απαιτούν την αφαίρεση τους για ιατρικούς λόγους. Ωστόσο, αν προκαλούν πόνο, δυσκολίες στην κίνηση και επηρεάζουν έναν άνθρωπο ψυχολογικά, μια γκάμα μεθόδων μπορεί να μειώσει την εμφάνιση και τη δυσφορία τους.

Η θεραπεία λέιζερ μπορεί να μειώσει τις ουλές με:

  • Τη μείωση του πόνου ή της φαγούρας
  • Τη μείωση της εμφάνισης τους
  • Την αύξηση του εύρους κινήσεων της επιδερμίδας γύρω από την ουλή

Σε ποιους τύπους της επιδερμίδας μπορεί να δράσει το λέιζερ για τις ουλές;

Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τύπους ουλών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ουλές ακμής και τραυματισμών. Οι γιατροί τείνουν να τη συστήνουν για τις επιφανειακές ουλές. Οι ειδικοί συνήθως συστήνουν τη θεραπεία λέιζερ για τις παρακάτω ουλές:

λέιζερ για ουλές αντιμετώπιση

Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών;

Πριν προχωρήσετε στην θεραπεία, ο ειδικός θα συζητήσει μαζί σας τους πιθανούς κινδύνους και παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν. Οι παρενέργειες εξαρτώνται από το είδος του λέιζερ, τη σοβαρότητα της ουλής, καθώς και τον τόνο της επιδερμίδας του ασθενή.

Ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Ελάχιστη αιμορραγία
  • Δυσφορία
  • Μόλυνση της επιδερμίδας
  • Αποχρωματισμό της επιδερμίδας
  • Πρήξιμο

Είναι επίσης πιθανό η θεραπεία λέιζερ να τεθεί μη αποτελεσματική ή να χειροτερεύσει την εμφάνιση της ουλής.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους σε άντρες: 3+1 tips για γρήγορη ανάρρωση

Τραυματισμός χεριών: Αποκατάσταση με επανορθωτική χειρουργική

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.