Καλοήθεις σπίλοι: 2+1 τρόποι αφαίρεσης

καλοήθεις σπίλοι

Καλοήθεις σπίλοι: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία αντιμετώπισης; Οι σπίλοι είναι ένα συνηθισμένο κομμάτι της καθημερινότητας. Μπορεί να είναι είτε καλοήθεις, είτε κακοήθεις. Όσον αφορά τους καλοήθεις σπίλους, η αφαίρεση τους δεν είναι πάντοτε απαραίτητη. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στην αφαίρεση τους, για αισθητικούς λόγους. Η αφαίρεση των καλοηθών σπίλων είναι μια απλή διαδικασία. Μάλιστα, για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν αρκετές θεραπείες. Κάθε μια είναι κατάλληλη για διαφορετικές περιπτώσεις. Η καταλληλότητα της κάθε θεραπείας εξαρτάται από παράγοντες όπως η τοποθεσία, ο τύπος, αλλά και το μέγεθος του σπίλου. Ποιες είναι οι κατάλληλες μέθοδοι;

  1. Χειρουργική αφαίρεση

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την αφαίρεση του σπίλου με τη χρήση χειρουργικού εξοπλισμού. Πριν την αφαίρεση, ο γιατρός τοποθετεί τοπική αναισθησία στον σπίλο, ώστε να μην είναι ανώδυνη η θεραπεία. Αν ο σπίλος εισχωρεί βαθιά, τότε είναι απαραίτητα τα ράμματα.

καλοήθεις σπίλοι θεραπεία

  1. Αφαίρεση με ξυράφι

Η θεραπεία αυτή αφαιρεί τους καλοήθεις σπίλους με παρόμοια μέθοδο με την χειρουργική τομή. Με τη χρήση ενός ξυραφιού, ο γιατρός «ξυρίζει» της στοιβάδες του σπίλου, μέχρι την πλήρη αφαίρεση του. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Τα ράμματα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Ωστόσο, η επιδερμίδα ίσως εμφανίσει ένα μικρό ροζ σημάδι στην περιοχή που ήταν ο σπίλος.

  1. Θεραπεία με laser

Ορισμένοι σπίλοι αφαιρούνται με τη χρήση laser. Η θεραπεία είναι συνήθως κατάλληλη για τους μικρούς, επίπεδους και καλοήθεις σπίλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία με laser περιλαμβάνει την επανάληψη 2 ή 3 συνεδριών για την πλήρη θεραπεία. Η αφαίρεση με laser είναι κατάλληλη για ορισμένες περιπτώσεις, όπως έναν σπίλο στα αυτιά, ή σε ορατές περιοχές της επιδερμίδας, όπως το πρόσωπο.

Διαβάστε ακόμη:

Ουλή από έγκαυμα: Μέθοδοι θεραπείας

Αποκατάσταση τένοντα χεριού: Χειρουργική αντιμετώπιση

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.