Κοιλιοπλαστική: Μείωση ουλών κατά την αποθεραπεία

κοιλιοπλαστική αποθεραπεία

Αποθεραπεία από κοιλιοπλαστική: Πώς μειώνουμε την εμφάνιση ουλών; Η κοιλιοπλαστική είναι μια αισθητική θεραπεία που δίνει πιο λεπτή και λεία όψη στην περιοχή της κοιλιάς. Η θεραπεία αυτή μειώνει περίσσια επιδερμίδα, ιστό και λίπος από την μεσαία και χαμηλή περιοχή της κοιλιάς, ενώ συσφίγγει τους μύες και την επιδερμίδα. Έπειτα από την πλήρη αποθεραπεία, η περιοχή της κοιλιάς είναι πιο επίπεδη.

Σε ποια σημεία αναπτύσσονται ουλές;

Συνήθως, οι ουλές από την κοιλιοπλαστική εντοπίζονται στις παρακάτω περιοχές:

  • Γύρω από τον αφαλό, αλλά και
  • Χαμηλά στην κοιλιά και στην πυελική περιοχή

κοιλιοπλαστική ουλές

Αποθεραπεία και κοιλιοπλαστική: Tips μείωσης εμφάνισης των ουλών

Για την αποτελεσματική αποθεραπεία έπειτα από την κοιλιοπλαστική και τη μείωση των πιθανοτήτων της εμφάνισης επιπλοκών, η τήρηση των οδηγιών του γιατρού είναι σημαντική. Παρακάτω, θα βρείτε μερικά από αυτά τα tips.

  1. Κίνηση

Το ήπιο περπάτημα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την επέμβαση βοηθά στην ανάρρωση του οργανισμού. Η κίνηση μειώνει το πρήξιμο και τον σχηματισμό θρόμβωσης, που συμβάλλουν στην παράταση της αποθεραπείας και της εμφάνισης ουλών.

  1. Ξεκούραση έπειτα από την επέμβαση

Η ξεκούραση είναι ιδιαίτερα σημαντική έπειτα από μια χειρουργική θεραπεία. Μάλιστα, η αποφυγή άσκησης πίεσης επιτρέπουν την επούλωση των ουλών.

  1. Αποφυγή άρσης βαριών αντικειμένων για τουλάχιστον έξι εβδομάδες

Η αποφυγή δραστηριοτήτων που τεντώνουν, λυγίζουν ή προκαλούν πίεση στην περιοχή της κοιλιάς είναι απαραίτητη για την κατάλληλη αποθεραπεία έπειτα από κοιλιοπλαστική. Η άρση αντικειμένων προσθέτει ένταση στην περιοχή των τομών, επηρεάζοντας την ανάρρωση των ραμμάτων.

κοιλιοπλαστική αποτελέσματα

  1. Καθαρισμός της περιοχής με βάση τις οδηγίες του γιατρού

Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τον σωστό καθαρισμό και περιποίηση της κοιλιάς. Επιπλέον, η τήρηση των οδηγιών είναι σημαντική, όχι μόνο για την πρόληψη μόλυνσης, αλλά και τη μείωση των ουλών.

  1. Αποφυγή σεξουαλικής δραστηριότητας για 3 εβδομάδες

Η άμεση συνέχεια της σεξουαλικής δραστηριότητας ασκεί πίεση στην κοιλιά και την περιοχή των τομών. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού και εμφάνισης ουλών.

  1. Αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία

Η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ή το σολάριουμ κατά την αποθεραπεία από την κοιλιοπλαστική αυξάνει την εμφάνιση των ουλών, δίνοντας στην ουλή πιο σκούρο χρώμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση λαιμού με νήματα: Αντιμετωπίζει τη χαλάρωση; 

Μεταφορά λίπους: 3+1 μύθοι

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.