Σπίλοι: 5+1 παράγοντες για την αφαίρεση με laser

σπίλοι αφαίρεση

Οι σπίλοι εμφανίζονται στον οργανισμό κατά τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου και η αφαίρεση τους δεν είναι σπάνια. Αν και συνήθως δεν είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, θα πρέπει να παρακολουθούνται συχνά, ειδικά αν εντοπίζονται στο πρόσωπο. Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για την αφαίρεση τους, δεν είναι όλες οι θεραπείες κατάλληλες για κάθε περίσταση. Παρακάνω, θα αναφερθούμε στους λόγους, και τις περιστάσεις για την αφαίρεση των σπίλων με laser.

  1. Οι σπίλοι είναι κυρίως αισθητικοί και δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Αν ο γιατρός σας έχει εξηγήσει ότι οι σπίλοι σας δεν είναι επικίνδυνοι, η αφαίρεση τους με laser ίσως είναι κατάλληλη για εσάς. Η αφαίρεση σπίλων με laser συνήθως διεξάγεται για αισθητικούς λόγους. Ιατρική προσοχή χρειάζεται για να επιλυθούν ζητήματα που ενέχουν κινδύνους για την υγεία των σπίλων και του οργανισμού.

Αν οι σπίλοι σας χρειάζονται βιοψία για τον έλεγχο πιθανότητας καρκινώματος, ίσως χρειαστείτε κάποια ιατρική προσέγγιση στην αρχή.

σπίλοι αφαίρεση laser γυναίκα

  1. Οι σπίλοι προχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα

Αν οι σπίλοι προχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα, η αφαίρεση με laser ίσως να μην είναι κατάλληλη για να την αφαιρέσετε ολόκληρη. Αυτό αποτελεί και μια ανησυχία για τους σπίλους που μπορεί να εξελιχθούν σε μελάνωμα. Η χειρουργική αφαίρεση ίσως είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα αφαιρεθούν ολόκληροι. Αν οι σπίλοι σας είναι πιο επίπεδοι και πιο μικροί, ή ανυψώνονται πιο πάνω από την επιδερμίδα, μπορούν να αφαιρεθούν με laser.  Ένας εξειδικευμένος γιατρός θα μπορέσει να σας πει πόσο βαθιά στην επιδερμίδα σας προχωρούν οι σπίλοι.

  1. Έχετε κουραστεί να τους παρακολουθείτε, ή φοβάστε ότι θα εξελιχθούν σε μελάνωμα

Ακόμη κι αν δεν ενέχει κίνδυνος προς το παρόν, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα εξελιχθούν σε μελάνωμα. Οι σπίλοι θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά για αλλαγές. Αυτοί που αυξάνονται σε μέγεθος, ή αλλάζουν χρώμα, υποδεικνύουν σημάδια εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Αν επιθυμείτε την αφαίρεση αυτών των σπίλων σας, αντί να τους παρακολουθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η αφαίρεση τους με laser μπορεί να είναι η κατάλληλη για εσάς.

σπίλοι αφαίρεση laser άντρας

  1. Δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ουλών

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αφαίρεσης, η αφαίρεση των σπίλων με laser αφήνει τους ασθενείς με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ουλών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φως του laser «σπάει» τη χρωστική ουσία ενός σπίλου χωρίς να προκαλεί άμεσα ζημιά στην επιδερμίδα. Επιπλέον, μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

  1. Έχετε χαμηλή ανεκτικότητα στον πόνο και η χειρουργική επέμβαση σας τρομάζει

Με την αφαίρεση των σπίλων με laser, παρατηρείται λιγότερος πόνος σε σχέση με την χειρουργική αφαίρεση ή κάποια άλλη μέθοδος. Καθώς το laser επικεντρώνεται κυρίως στο σημείο που βρίσκονται οι σπίλοι, τα υπόλοιπα σημεία της γύρω επιδερμίδας μένουν σχεδόν ανέγγιχτα. Ενώ υπάρχει ένα πρήξιμο και μια αίσθηση «καψίματος» στην γύρω περιοχή, συνήθως αυτή η αίσθηση είναι περισσότερο ανεχτή για τους περισσότερους ανθρώπους. Η χρήση makeup στην περιοχή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι επιτρεπτή.

σπίλοι αφαίρεση laser

  1. Θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερους από έναν σπίλους σε μια γρήγορη συνεδρία

Καθώς η χειρουργική αφαίρεση με laser είναι πιο γρήγορη, ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερους από έναν σπίλους. Το λέιζερ μπορεί να «απομακρύνει» τους σπίλους έναν προς έναν. Αυτό σημαίνει και λιγότερο πόνο σε σχέση με μια πιο μεγάλη σε διάρκεια θεραπεία. Έτσι, ολόκληρη η διαδικασία είναι και πιο ανεκτή για τους ασθενείς.

Η αφαίρεση των σπίλων με laser διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά. Ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Οι μεγάλοι σπίλοι ίσως χρειαστούν περισσότερες από μια συνεδρίες για να αφαιρεθούν εντελώς, ενώ η αφαίρεση πολλών σπίλων ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Μέλασμα στο πρόσωπο: Θεραπεία με IPL

Υπεριδρωσία: 3+1 τρόποι αντιμετώπισης

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.