Πότε οι σπίλοι είναι επικίνδυνοι; 3+1 σημάδια

σπίλοι πότε είναι επικίνδυνοι

Πότε είναι οι σπίλοι επικίνδυνοι; Πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους εμφανίζουν σπίλους στην επιδερμίδα τους. Συνήθως έχουν πιο σκούρα απόχρωση από το υπόλοιπο σώμα. Οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα εμφανίζουν περισσότερους σπίλους, ή οι σκουρόχρωμες περιοχές είναι πιο ορατές εξαιτίας της αντίθεσης με τον τόνο της επιδερμίδας. Οι περισσότεροι σπίλοι δεν είναι επιβλαβείς. Ωστόσο, υπάρχουν περίοδοι που θα πρέπει να εξετάσετε τους σπίλους για πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία είναι η αφαίρεση του. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά προειδοποιητικά σημάδια για περαιτέρω διερεύνηση του σπίλου.

  1. Χρώμα

Ένας σπίλος έχει διάφορες αποχρώσεις, από πιο ανοιχτόχρωμες, σε πιο σκούρες. Μια συνηθισμένη απόχρωση είναι ανάμεσα στο ανοιχτό και το σκούρο καφέ. Ωστόσο, αν ένας σπίλος αλλάξει χρώμα ή αποκτήσει μια μη συνηθισμένη απόχρωση, ήρθε η ώρα για επίσκεψη στον γιατρό σας.

σπίλοι επικίνδυνοι

  1. Σκούρο τόνο

Οι σπίλοι που έχουν έναν αρκετά πιο σκούρο τόνο της επιδερμίδας αποτελούν και λόγο ανησυχίας. Ορισμένοι σπίλοι είναι πιο σκούροι από τη φύση τους. Βέβαια, ορισμένοι μπορεί να είναι και μελάνωμα, ένα είδος καρκίνου του δέρματος.

  1. Αλλαγές

Οι σπίλοι υπάρχουν στην επιδερμίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και παραμένουν ίδιοι με την πάροδο του χρόνου. Αν όμως αρχίσει να αλλάζει σχήμα, ή προκαλεί φαγούρα, ήρθε η ώρα για εξέταση. Ιδιαίτερα η φαγούρα και το έντονο ξύσιμο μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία. Πότε άλλοτε είναι οι σπίλοι επικίνδυνοι; Όταν μεγαλώνουν σε μέγεθος.

σπίλοι επικίνδυνοι αφαίρεση

  1. Σχήμα

Οι σπίλοι έχουν κυρίως συμμετρικό σχήμα. Πολλοί από αυτούς έχουν κυκλικό σχήμα, ενώ άλλοι δεν σχηματίζουν απαραίτητα έναν τέλειο κύκλο. Οι μη συμμετρικοί σπίλοι πολλές φορές είναι επικίνδυνοι.

Αυτά τα τέσσερα σημάδια αποτελούν έναν οδηγό σχετικά με την επικινδυνότητα ενός σπίλου. Ωστόσο, οι δερματολόγοι ή οι χειρουργοί αποτελούν τους ειδικούς που προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία για περιπτώσεις μελανώματος. Η βιοψία συνήθως περιλαμβάνει την αφαίρεση των περισσότερων σπίλων. Συνήθως αποτελεί μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία. Επιπλέον, τόσο ο προσωπικός έλεγχος, όσο και ο έλεγχος από τον ειδικό αποτελούν την κατάλληλη πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση.

Με πληροφορίες από: drstevewilliams.com

Διαβάστε ακόμη:

Κόκκινοι σπίλοι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Επανορθωτική χειρουργική: Τι ζητήματα επιλύει;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.