Επανορθωτική οδοντιατρική: Διαφορές με αισθητική οδοντιατρική

οδοντιατρική

Επανορθωτική οδοντιατρική: Τι διαφορές έχει με την αισθητική οδοντιατρική; Αν έχετε σκεφτεί ποτέ να αναβαθμίσετε το χαμόγελο σας με οδοντικά πρόσθετα, πορσελάνη ή με τη βοήθεια της ορθοδοντικής, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί αν θα προχωρήσετε κάποια επανορθωτική ή αισθητική θεραπεία. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα είδη θεραπείας, υπάρχουν και σημεία συνάντησης αυτών των δύο κλάδων.

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Ο βασικός στόχος της επανορθωτικής οδοντιατρικής είναι αυτό που λέει και το όνομα της. Δηλαδή, την επανόρθωση του χαμόγελου που είχατε κάποτε. Επομένως, είναι κατάλληλη για φθορά ή ζημιά στα δόντια. Αν έχετε χάσει τα δόντια σας εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή τραυματισμού, έχετε σπάσει τα δόντια σας ή απλά το στόμα σας δείχνει σημάδια φθοράς, η επανορθωτική οδοντιατρική στοχεύει την επίλυση των ιατρικών ζητημάτων και την επαναφορά της αισθητικής του στόματος.

Για παράδειγμα, αν σας λείπουν κάποια δόντια, έχετε κάποιες επιλογές για την αντικατάσταση τους. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να προχωρήσετε σε κάποια τεχνητή οδοντοστοιχία. Ή, μπορείτε να προχωρήσετε σε μια πιο μόνιμη λύση. Μια από αυτές είναι τα ενθέματα δοντιών. Αυτού του είδους η θεραπεία σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε ένα χαμένο δόντι με ένα πλήρες λειτουργικό τεχνητό.

επανορθωτική οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Από την άλλη, η αισθητική οδοντιατρική, όπως λέει και το όνομα της, περιλαμβάνει το αισθητικό κομμάτι. Ενώ τα δόντια σας είναι υγιή, ίσως θέλετε να αναβαθμίσετε το χαμόγελο σας με μια πιο όμορφη εμφάνιση. Για παράδειγμα, ένας ειδικός παρέχει υπηρεσίες για την αναβάθμιση και την καλύτερη απόχρωση του χαμόγελου, ή τη χρήση μεθόδων για το ίσιωμα των στραβών δοντιών.

Ενώ η αισθητική οδοντιατρική δεν είναι ιατρικά απαραίτητη, συνήθως οι ασθενείς την επιλέγουν για ένα χαμόγελο για το οποίο θα είναι περήφανοι.

Μερικές φορές, οι επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα. Ένα smile makeover μπορεί αν σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε τόσο με αισθητικά, όσο και με επανορθωτικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη:

Διάσταση κοιλιακών: Χειρουργική αντιμετώπιση

Παιδιατρική πλαστική χειρουργική: 7+1 θεραπείες που περιλαμβάνει

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.