Διάσταση κοιλιακών: Χειρουργική αντιμετώπιση

διάτρηση κοιλιακών

Διάσταση κοιλιακών: Ποια είναι η χειρουργική της αντιμετώπιση; Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα αλλάζει αρκετά. Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες αποκτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα εκ νέου το σώμα τους, δε συμβαίνει το ίδιο σε όλες τις γυναίκες.

Τι είναι η διάσταση κοιλιακών;

Η διάσταση των κοιλιακών είναι ο διαχωρισμός των μυών της κοιλιάς εξαιτίας της αυξανόμενης πίεσης και του στρες στην περιοχή της κοιλιάς, για όσο διάστημα μεγαλώνει το μωρό. Η διάτρηση κοιλιακών κάνει την εμφάνιση της με το διαχωρισμό της δεξιάς και της αριστερής πλευράς των μυών, στο διάστημα που μεγαλώνει η κοιλιά. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, είναι δύσκολη η επαναφορά των μυών στην αρχική τους θέση. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό σε πολλές γυναίκες. Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι αυξημένος στις εξής περιπτώσεις:

 • Μια γυναίκα έχει ηλικία άνω των 35 ετών κατά την εγκυμοσύνη της
 • Μια γυναίκες είχε πολλές εγκυμοσύνες
 • Μια γυναίκα γέννησε βαρύ μωρό ή δίδυμα μωρά
 • Μια γυναίκα έχει αδύναμους μύες

διάτρηση κοιλιακών θεραπεία

Ποια είναι τα συμπτώματα της διάστασης κοιλιακών;

Το πιο εμφανές σύμπτωμα της διάστασης κοιλιακών αποτελεί η διογκωμένη κοιλιά που δεν υποχωρεί 8 εβδομάδες έπειτα από τον τοκετό. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Διογκωμένη κοιλιά
 • Προεξέχων αφαλός
 • Πόνος στη μέση
 • Ακράτεια ούρων
 • Δυσκοιλιότητα
 • Χαλάρωση της επιδερμίδας με εξανθήματα
 • Δυσκολία στην άρση αντικειμένων

Θα πρέπει να έχετε στον νου σας ότι το σώμα σας αλλάζει αρκετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να δώσετε στο σώμα σας αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες έπειτα από τον τοκετό. Αυτό το διάστημα έχει μέση διάρκεια από λίγους μήνες, έως 1-2 χρόνια.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει την υγιεινή διατροφή και την άσκηση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχετε παρατηρήσει βελτίωση, ίσως η ιδανική λύση είναι η  χειρουργική θεραπεία.

διάτρηση κοιλιακών εγκυμοσύνη

Τι περιλαμβάνει η χειρουργική αντιμετώπιση;

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μεγάλη διάτρηση κοιλιακών και δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με ασκήσεις ή κάποια άλλη θεραπεία, τότε η κοιλιοπλαστική με την διόρθωση των μυών της κοιλιάς είναι η λύση. Εν προκειμένω, την επέμβαση πραγματοποιούν εξειδικευμένοι και έμπειροι πλαστικοί χειρούργοι.

Επιπλέον, για ήπιες περιπτώσεις, που μόνο η σύσφιξη των μυών είναι απαραίτητη, ο γιατρός θα πραγματοποιήσει την επέμβαση με μια μικρή τομή στη γραμμή του μπικίνι.

Οι γυναίκες που έχουν εμφανίσει μεγάλη ποσότητα περίσσειας επιδερμίδας συνήθως προχωρούν σε μια πλήρη επέμβαση κοιλιοπλαστικής. Η επέμβαση αυτή περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση της διάστασης κοιλιακών, την επανατοποθέτηση του ομφαλού και τη μείωση της περίσσειας επιδερμίδας.

Με πληροφορίες από: drmarkgittos.co.nz

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική κόλπου έπειτα από τοκετό: Τι περιλαμβάνει;

Πλαστική χειρουργική κόλπου: Αντιμετώπιση χαλάρωσης από τοκετό

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.