Πλαστική χειρουργική έπειτα από χάσιμο κιλών: 2+1 θεραπείες

χάσιμο κιλών

Το χάσιμο των κιλών έχει ταλαιπωρήσει, και συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Όσοι έχουν χάσει μεγάλο αριθμό κιλών είναι ευχαριστημένοι με την επιτυχία τους. Έπειτα όμως από ένα μεγάλο χάσιμο κιλών, μπορεί να εμφανιστεί χαλάρωση ή διπλώσεις στην επιδερμίδα που θα συνεχίζουν να σας θυμίζουν τον παλιό σας εαυτό. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να αφαιρέσει την περίσσια δέρματος και να βελτιώσει το σχήμα και τον τόνο των ιστών, των χεριών, των μηρών, του στήθους και της κοιλιάς.

Υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πάλι ένα καλοσχηματισμένο και σφιχτό σώμα, έπειτα από ένα μεγάλο χάσιμο κιλών. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

  1. Body Contouring (Body Lift)

Η θεραπεία body lift ή αλλιώς body contouring είναι μια από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις για τη βελτίωση της εμφάνισης του σώματος έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έχουν μεγάλη διάρκεια αν διατηρήσετε σταθερό το σωματικό σας βάρος.

Ο πλαστικός χειρούργος κάνει μια τομή κατά μήκος των κοιλιακών και αφαιρεί το περίσσιο και χαλαρό δέρμα. Ο χειρούργος επίσης ανορθώνει και σφίγγει τους γλουτούς, τους κοιλιακούς, τη μέση, τους μηρούς, τους γοφούς και τα χέρια στην ίδια θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση την ίδια στιγμή προκειμένου να αφαιρεθεί λίπος και να βελτιωθεί το σχήμα του σώματος. Μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί ανόρθωση γλουτών, καθώς με την μεγάλη απώλεια κιλών οι γλουτοί γίνονται πιο επίπεδοι.

Η θεραπεία body lift μπορεί να αλλάξει δραματικά την εμφάνιση σας. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, εκτός από την φυσική χαλάρωση του σώματος που προκύπτει με την πάροδο του χρόνου.

  1. Κοιλιοπλαστική

Οι ασθενείς συνήθως προχωρούν σε κοιλιοπλαστική ως κομμάτι του body lift. Η κοιλιοπλαστική συμβάλλει στη να γίνει το στομάχι επίπεδο όταν η διατροφή, η άσκηση και το χάσιμο κιλών δεν είχαν αποτελέσματα. Η κοιλιοπλαστική δεν είναι η ίδια θεραπεία με τη λιποαναρρόφηση, αν και η λιποαναρρόφηση μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της κοιλιοπλαστικής. Το αποτέλεσμα έπειτα από τη θεραπεία είναι μια πιο επίπεδη κοιλιά που θα έχει καλύτερη ισορροπία με το υπόλοιπο σώμα. Μπορεί να εμφανίσετε ουλές, οι οποίες θα υποχωρήσουν με την πάροδο του χρόνου.

χάσιμο κιλών κοιλιοπλαστική

  1. Ανόρθωση στήθους

Αν έχετε παρατηρήσει χαλάρωση στο στήθος σας, η ανόρθωση στήθους θα τα βοηθήσει να «σηκωθούν», να γίνουν πιο σταθερά και να αποκτήσουν καλύτερο σχήμα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρούργος θα αφαιρέσει την περίσσεια επιδερμίδα και ιστό, ενώ θα επανατοποθετήσει τη θηλή πιο πάνω στο στήθος σας. Ορισμένοι ασθενείς προχωρούν και στην τοποθέτηση ενθεμάτων για να αποκτήσουν καλύτερο σχήμα.

Να προχωρήσετε σε κάποια θεραπεία πλαστικής χειρουργικής μετά από μεγάλο χάσιμο κιλών;

Είστε ένας καλός υποψήφιος για πλαστική χειρουργική έπειτα από απώλεια βάρους αν:

  • Το σωματικό σας βάρος είναι σταθερό
  • Είστε σε καλή κατάσταση υγείας
  • Αν αποφεύγετε το κάπνισμα ή επιθυμείτε να το κόψετε για ένα διάστημα
  • Έχετε θετική στάση και ρεαλιστικούς στόχους για τα αποτελέσματα
  • Είστε αποφασισμένοι να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, να γυμναστείτε και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αν είστε γυναίκα και σχεδιάζετε να κάνετε παιδιά, είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι να κάνετε παιδιά πριν προβείτε σε κάποια από τις παραπάνω επεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Στήθος γυναίκας: Διόρθωση έπειτα από αυξητική

Υαλουρονικό οξύ: Πόσο αποτελεσματικό είναι για τα γόνατα;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.