Θεραπεία Body Contouring: Τι είναι και τι περιλαμβάνει;

θεραπεία body contouring

Ίσως έχετε ακούσει τον όρο body contouring. Αυτός ο όρος αφορά τις μη χειρουργικές μεθόδους μείωσης λίπους. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μη χειρουργικών διαδικασιών απώλειας λίπους. Η θεραπεία είναι αρκετά αποτελεσματική. Ποιες θεραπείες όμως περιλαμβάνει ο όρος body contouring;

 1. Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση αποτελεί μια μέθοδο θεραπείας που την έχει εγκρίνει και  FDA. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική απώλειας λίπους. Χρησιμοποιεί αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για να καταστρέψει τα λιπαρά κύτταρα σε διάφορα σημεία του σώματος. Οι γύρω ιστοί παραμένουν ανεπηρέαστοι. Οι θερμοκρασίες αυτές εξουδετερώνουν τα λιπαρά κύτταρα, που αποβάλλονται στη συνέχεια από το σώμα μέσα από το λεμφικό σύστημα. Μόλις φύγουν αυτά τα κύτταρα θε θα ξαναεμφανιστούν. Η θεραπεία αυτή εστιάζει:

 • Στους κοιλιακούς
 • Στους μηρούς
 • Στα πλευρά
 • Στα χέρια
 • Στο λίπος γύρω από το σουτιέν και το λίπος της πλάτης
 • Κάτω από τους γλουτούς
 • Στο πιγούνι

Μια συνεδρία διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά. Μερικές φορές, χρειάζεται μια σειρά συνεδριών για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

θεραπεία κρυολιπόλυση

 1. Λιποδιάλυση με λέιζερ

Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος λιπόλυσης που χρησιμοποιεί ενέργεια laser για να θερμάνει και να καταστρέψει τα λιπαρά κύτταρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτής της θεραπείας προκαλούν το θάνατο αυτών των κυττάρων. Το λεμφικό σύστημα του σώματος αποβάλλει αυτά τα κύτταρα μέσα σε μια περίοδο περίπου 12 εβδομάδων. Η θεραπεία αυτή εστιάζει:

 • Στους κοιλιακούς
 • Στα πλευρά

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Συνήθως απαιτείται μια σειρά συνεδριών.

 1. Θεραπεία με υπέρηχους

Το UltraShape είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπέρηχων για να διαμορφώσει το σώμα. Γενικότερα, η θεραπεία με τεχνολογία υπερήχων είναι πολύ ήπια στην επιδερμίδα και στοχεύει στα πιο «επίμονα» σημεία που εμφανίζεται λίπος. Εμφανίζει ελάχιστη έως μηδενική δυσφορία.

Κάθε συνεδρία διαρκεί κατά μέσο όρο 1 ώρα. Έπειτα από τη συνεδρία θα μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Συνήθως χρειάζεται μια σειρά συνεδριών.

θεραπεία υπέρηχοι

 1. Ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες διανέμουν ελεγχόμενη ενέργεια στις περιοχές με υπερβολικό λίπος. Οι ραδιοσυχνότητες δημιουργούν θερμότητα μέσα στα λιπαρά κύτταρα και, συνεπώς τα καταστρέφουν. Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες για την απώλεια του λίπους χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια στη δερματολογία.

Διαβάστε ακόμη:

Υπέρηχοι HIFU: Νέα αποτελεσματική μέθοδος με Ultraformer III

Θεραπεία προσώπου; 7+1 μη επεμβατικές θεραπείες

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.