Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική: Ποιους αφορά

κοιλιά

Ανώδυνη κοιλιοπλαστική

Πολύ καλό για να είναι αληθινό είναι όμως πραγματικότητα. Η ανώδυνη κοιλιοπλαστική επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση νέων βελτιωμένων τεχνικών που βοηθούν να γίνει πράξη μια βασική απαίτηση των ασθενών. Η απουσία πόνου επιτρέπει την επιλογή σωματικών αλλαγών που παλαιότερα δεν ήταν εφικτές.

Ποιους αφορά η ανώδυνη κοιλιοπλαστική

Η ανώδυνη κοιλιοπλαστική είναι εφικτή όχι μόνο στους ασθενείς που δεν χρειάζονται συρραφή των κοιλιακών μυών αλλά κυρίως σε αυτούς που παρουσιάζουν διάσταση των κοιλιακών μυών (μετά από εγκυμοσύνη ή μαζική απώλεια βάρους) και άρα έχουν σαφή ανάγκη συρραφής των μυικών τοιχωμάτων της κοιλίας.

Η τεχνική

Στην ανώδυνη κοιλιοπλαστική, ο χειρισμός των ιστών είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος για τις αλλαγές που θα γίνουν στο σώμα σας (ελάχιστα επεμβατική μέθοδος-minimally invasive method). Η συρραφή των μυών γίνεται με ειδικά ράμματα που διαταράσσουν ελάχιστα τους ιστούς. Τα εργαλεία της είναι ειδικά μελετημένα για τον μικρότερο τραυματισμό των στρωμάτων του δέρματος.

Χρησιμοποιούνται επίσης ειδικά αναλγητικά φάρμακα μακράς δράσης που προστατεύουν από τον πόνο τα δύο πρώτα 24ωρα. Αυτά εγχύονται είτε τοπικά στους συρραφέντες μυς είτε προστίθενται στο αναισθητικό υγρό που προηγείται της λιπογλυπτικής που σχεδόν πάντα συνοδεύει μια κοιλιοπλαστική (βασικός χειρισμός σε μια κοιλιοπλαστική αποτελεί η λιπογλυπτική στα πλάγια του κοιλιακού τοιχώματος για να διορθωθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους).

Σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις (σωληνάκια που εξέρχονται από την χειρουργημένη περιοχή και δεν επιτρέπουν στα υγρά του σώματος να μαζεύονται στο τραύμα). Αυτές επιτείνουν τη δυσφορία των ασθενών και είναι μόνιμο παράπονο, ειδικά κατά την αφαίρεσή τους.

Ένας πιεστικός κορσές χρησιμοποιείται για περίπου 4 εβδομάδες. Σκοπός του είναι να σταθεροποιεί το δέρμα στη σωστή του θέση μετά την επέμβαση, να ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές (οίδημα, συλλογή υγρών, αιμορραγία κτλ.) αλλά και να θυμίζει την αποχή από άρση βαρών για όσο διάστημα φοριέται.

Η ανώδυνη κοιλιοπλαστική είναι πλέον εδώ και δεν χρειάζεται να αναβάλλετε άλλο την επέμβασή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 7241038

 

Κείμενο: Λαουλάκος Δημήτριος, Πλαστικός Χειρουργός

e. dimitrios@laoulakos.com / www.dimitrioslaoulakos.com

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.