Μαστοπηξία: Ο οδηγός για την ανόρθωση του στήθους

μαστοπηξία

Η μαστοπηξία, γνωστή και ως ανόρθωση στήθους, είναι ένα από τα είδη που έχει η πλαστική χειρουργική. Στόχος είναι η αφαίρεση του περίσσιου χαλαρού δέρματος από τους μαστούς, και την ανόρθωση και ανασχηματισμό τους, προκειμένου να έχουν μια πιο νεανική όψη.

Λόγοι που γυναίκες επιλέγουν την μαστοπηξία

Το στήθος χαλαρώνει και «πέφτει» μετά την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, αλλά και από απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα και οι ινώδεις σύνδεσμοι στο στήθος να τεντώνονται ώστε ο ιστός του στήθους δεν έχει την κατάλληλη στήριξη. Δεν είναι εύκολο η αναδημιουργία ινώδους στήριξης στο στήθος. Ωστόσο, είναι εύκολος ο ανασχηματισμός του στήθους με την αφαίρεση του επιπλέον δέρματος, τον ανασχηματισμό του ιστού του στήθους και την μετακίνηση των θηλών σε πιο ανοδική θέση στο νέο στήθος.

Μια θεραπεία μαστοπηξίας μπορεί να δώσει ένα πιο ανορθωμένο και «σφιχτό» στήθος. Έπειτα από την ανόρθωση, ίσως νιώθετε πιο άνετα, τόσο κοινωνικά, όσο και προσωπικά. Τα καλύτερα αποτελέσματα είναι ανάμεσα στις γυναίκες με μικρό, χαλαρό στήθος. Ωστόσο, όλα τα μεγέθη ενδείκνυνται για ανόρθωση.

μαστοπηξία επέμβαση

Ποια είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον πλαστικό χειρούργο προκειμένου να συζητήσετε τους λόγους που επιθυμείτε αυτή την επέμβαση και τα αποτελέσματα που επιθυμείτε να αποκτήσετε. Ο γιατρός θα πάρει ένα ιστορικό από ασθένειες που είχατε νοσήσει. Επιπλέον, θα σας ρωτήσει για κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεται, ακόμη και αν είναι κάποια ομοιοπαθητική ή φυτική αγωγή. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια εξέταση του στήθους σας. Ίσως χρειαστεί να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες το στήθος σας, για να κρατήσει κάποιο ιστορικό. Μην ανησυχήσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσει πρώτα τη συγκατάθεση σας και θα υπογράψετε και ένα έγγραφο συγκατάθεσης αποθήκευσης των φωτογραφιών. Επιπλέον, θα ακολουθήσει ζύγισμα και μέτρηση ύψους. Αν σκοπεύετε να αλλάξετε το σωματικό σας βάρος ή αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, ο γιατρός σας θα σας προτείνει να αναβάλετε για ένα διάστημα την επέμβαση.

Πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην επιτυχία της επέμβασης

Η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα στις μέρες μας. Ωστόσο, αν είστε προσεκτικοί θα μπορέσετε να ενισχύσετε τα θετικά αποτελέσματα της. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να διατηρήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι να είστε όσο υγιείς μπορείτε. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος σταθερό με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

Αν καπνίζετε, συστήνεται να κόψετε το κάπνισμα για περίπου 6 εβδομάδες πριν την επέμβαση, για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών.

μαστοπηξία ανόρθωση στήθους

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα;

Στην αρχή το στήθος σας μπορεί να φαίνεται υπερβολικά ψηλά και η επιδερμίδα αρκετά σφιχτή. Μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες για να υποχωρήσει το πρήξιμο και να φανούν όλα τα αποτελέσματα. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ευχαριστημένοι με τα τελικά αποτελέσματα. Ορισμένοι θέλουν λίγο χρόνο για να συνηθίσουν τη νέα εικόνα τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε μεγαλύτερη ή μικρότερη αίσθηση των  θηλών σας, αλλά αυτό θα αλλάξει με τον καιρό.

Τι θα πρέπει να προσέξετε τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση

Έπειτα από την μαστοπηξία, προκειμένου να προστατεύσετε το σώμα σας και να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας.

  • Αποφύγετε τις έντονες σωματικά δραστηριότητες έπειτα από την επέμβαση.
  • Προστατεύστε την περιοχή και τις τομές όπως σας υπέδειξε ο γιατρός σας.
  • Η αύξηση του σωματικού βάρους, ή μια εγκυμοσύνη θα επηρεάσει τα αποτελέσματα.
  • Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος και επίπεδο άσκησης

Διαβάστε ακόμη:

Στήθος γυναίκας: Διόρθωση έπειτα από αυξητική

Πλαστική Χειρουργική Στήθους: 3+1 κατηγορίες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.