Εικόνα σώματος: 4+1 tips να την αγαπήσετε

εικόνα σώματος

Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο να νιώθει κανείς άσχημα για την εικόνα του σώματος του. Ωστόσο, τα αρνητικά συναισθήματα για το σώμα προκαλούν άσχημα συναισθήματα στην καθημερινότητα γενικότερα. Και η ζωή είναι πολύ μικρή για να νιώθει κανείς έτσι. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που μπορείτε να ενισχύσετε την εικόνα του σώματος σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνετε περισσότερο χαρούμενοι στην καθημερινότητα σας γενικότερα.

  1. Κάντε μια λίστα με όσα μπορεί να κάνει το σώμα σας

Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με το τι μπορεί να κάνει το σώμα μας, που ξεχνάμε όλα αυτά τα απίθανα πράγματα που μπορεί να κάνει. Όταν φτάνει κανείς σε σημείο να μισεί το σώμα του, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσει τους τομείς στους οποίους θριαμβεύει. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε περήφανοι για το σώμα σας, καθώς και να καταλάβετε ότι κάνει το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε Μερικές από αυτές τις ερωτήσεις είναι:

  • Αναπνέετε; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε είστε ζωντανοί. Το σώμα σας κάνει ό,τι μπορεί αυτή τη στιγμή για να σας διατηρήσει στη ζωή. Είναι εδώ για εσάς. Και είναι ένας τεράστιος λόγος να είναι κανείς ευγνώμων για αυτό, ακόμη κι αν το έχει ξεχάσει.
  • Μπορείτε να δείτε; Αν ναι, αυτό είναι καταπληκτικό. Αν όχι, έχετε βρει τρόπους να αποζημιωθείτε για το γεγονός ότι δεν έχετε αυτή την αίσθηση; Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας χωρίς αυτή την αίσθηση.
  • Μπορείτε να περπατήσετε; Ή να τρέξετε; Αν η απάντηση είναι καταφατική, είναι ένα θετικό στοιχείο. Αν πάλι, όχι, αν έχετε βρει τρόπους για να μετακινείστε χωρίς να κινείτε τα πόδια σας, έχετε κάνει μεγάλα βήματα για την καθημερινότητα σας.

Υπάρχουν πολλά ακόμη ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας για το σώμα σας, αλλά με αυτά μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Όσο πιο γρήγορα εκτιμήσετε τι μπορεί να κάνει το σώμα σας για εσάς, είναι πιο εύκολο να το δεχτείτε όπως είναι.

  1. Εφαρμόστε body neutrality

Το body neutrality αναφέρεται στην αποδοχή του σώματος και την εκτίμηση του για το τι μπορεί να κάνει, άσχετα από την εικόνα του. Η τήρηση αυτής της συμβουλής περιλαμβάνει την τα πάντα, από την υγιεινή διατροφή, μέχρι το να μην τιμωρείτε το σώμα σας με την άσκηση. Αυτή η συμβουλή έχει και άλλα οφέλη. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, στην λιγότερη κριτική στους άλλους, αλλά και στα μικρότερα επίπεδα άγχους. Θέλει χρόνο, αλλά αξίζει να επενδύσετε πάνω σε αυτό. Μπορείτε να ξεκινήσετε ακολουθώντας διάφορες συμβουλές μαζί, ή κάνοντας ένα βήμα τη φορά.

εικόνα σώματος γυμναστική

  1. Να είστε ευγενικοί με το σώμα σας

Με όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα σας για εσάς, είναι λίγο περίεργο που κάνετε τόσα λίγα για αυτό. Αν θέλετε να ευχαριστήσετε το σώμα σας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ακριβό ή περίπλοκο. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το σώμα σας με ένα ζεστό μπάνιο. Ή, αν νιώθετε κουρασμένοι, αντί να βγείτε με φίλους σας, μπορείτε να χαλαρώσετε στο σπίτι.

  1. Θέστε όρια γύρω από τις συζητήσεις για το σώμα

Σε έναν κόσμο όπου οι συζητήσεις γύρω από την εικόνα του σώματος είναι έντονες, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας θέτοντας όρια με τους φίλους και το οικογενειακό σας περιβάλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφήνοντας τους να γνωρίζουν ποια θέματα συζήτησης είναι άνετα για εσάς και ποια δεν είναι.

εικόνα σώματος συζήτηση

  1. Εφαρμόστε τεχνικές απαλλαγής από το άγχος

Η μείωση του άγχους είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας ευημερία. Ίσως δεν είναι τόσο εύκολο αν μειώσετε ή να εξαλείψετε το άγχος, αλλά μπορείτε να μάθετε να το διαχειρίζεστε. Οι δραστηριότητες απαλλαγής από το άγχος, είτε είναι ασκήσεις αναπνοών, είτε κάποια βόλτα, είναι καλές για όλες τις πλευρές του εαυτού σας. Η εφαρμογή αυτών των τεχνικών μπορεί να σας βοηθήσει να σκέφτεστε πιο λογικά για το σώμα σας, καθώς και να λειτουργείτε με μεγαλύτερη διαύγεια στην καθημερινότητα σας.

Διαβάστε ακόμη:

Άγχος δουλειάς: 5+1 tips να μην το μεταφέρετε σπίτι

Αρνητικές σκέψεις: 4+1 tips να απαλλαγείτε από αυτές

 

Tags: σώμα