Πλαστική στα μπούτια: Ανόρθωση VS Λιποαναρρόφηση

πλαστική μπούτια

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για την πλαστική στα μπούτια; Τα μπούτια, ή αλλιώς οι μηροί αποτελούν μια προβληματική περιοχή για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα σε ένα μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους. Ευτυχώς, υπάρχουν δύο επεμβάσεις που μπορούν να διορθώσουν διάφορα αισθητικά ζητήματα που περιλαμβάνουν τους μηρούς. Την ανόρθωση των μηρών και την λιποαναρρόφηση. Πώς διαφέρουν αυτές οι δύο θεραπείες;

Τι περιλαμβάνει η ανόρθωση των μηρών;

Η ανόρθωση των μηρών αποτελεί την πλαστική επέμβαση στα μπούτια που στοχεύει στην χαλάρωση της επιδερμίδας. Μέσα από τομές που πραγματοποιούνται στην εσωτερική περιοχή των μηρών, καθώς και της βουβωνικής χώρας, η επιδερμίδα γίνεται πιο σφιχτή. Ταυτόχρονα, μειώνεται η χαλάρωση.

Η επέμβαση αποτελείται από δύο είδη:

  • Την εξωτερική ανόρθωση: Αυτό το είδος της ανόρθωσης είναι ιδανικό για την μπροστινή και ανώτερη περιοχή των μηρών
  • Την εσωτερική ανόρθωση: Αυτό το είδος της ανόρθωσης στην άνω περιοχή του εσωτερικού τμήματος των μηρών

πλαστική μπούτια ανόρθωση

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για την ανόρθωση των μηρών

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για αυτό το είδος της επέμβασης είναι όσοι αντιμετωπίζουν ζητήματα με το συνολικό σχήμα και εμφάνιση των μηρών τους. Συνήθως είναι όσοι εμφανίζουν ρυτίδες, χαλάρωση ή περίσσεια επιδερμίδας. Πολύ συχνά, αυτή η όψη σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση υγείας, ώστε η επέμβαση να μην εμφανίζει κίνδυνο στη συνολική ευημερία του ασθενή.

Τι περιλαμβάνει η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική επέμβαση που μπορεί να σμιλεύσει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με την αφαίρεση περίσσιων αποθηκών λίπους. Σε περίπτωση που διεξαχθεί από έναν έμπειρο ειδικό, η λιποαναρρόφηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον ανασχηματισμό των μηρών και την αποφυγή επανεμφάνισης του λίπους στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης, ένας λεπτός σωλήνας που ονομάζεται κάνουλα τοποθετείται στην περιοχή που θα πραγματοποιηθεί θεραπεία και δημιουργεί πολύ μικρές, μη ορατές τομές. Ο χειρούργος χρησιμοποιεί αυτόν των σωλήνα για να προκαλέσει χαλάρωση στις αποθήκες λίπους. Στη συνέχεια, απορροφά το λίπος από την περιοχή.

πλαστική μπούτια λιποαναρρόφηση

Πλαστική στα μπούτια: Λιποαναρρόφηση VS Ανόρθωση

Αν με τη διατροφή και την άσκηση έχετε απαλλαγεί από τις επίμονες αποθήκες λίπους γύρω από την περιοχή των μηρών, ενώ το σωματικό σας βάρος, ίσως είστε ιδανικοί υποψήφιοι για μια ή και τις δύο θεραπείες.

Στην περίπτωση που η επιδερμίδα των μηρών είναι νεανική και έχει έναν βαθμό ελαστικότητας, μπορεί πιο εύκολα να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα με λιποαναρρόφηση. Γενικότερα, η λιποναρρόφηση έχει πιο γρήγορο διάστημα ανάρρωσης. Αν η επιδερμίδα έχει χάσει την ελαστικότητα της ή διασταλεί υπερβολικά, τότε η ανόρθωση μηρών είναι μια πιο αποτελεσματική επιλογή.

Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις που συνίσταται ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς είναι να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο πλαστικό χειρούργο.

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση μηρών: 4+1 τύποι πλαστικής χειρουργικής

Πλαστική ποδιών: Θεραπεία λιποαναρρόφησης

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.