Τσιπούρα ψητή: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

τσιπούρα ψητή

Το ψάρι αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία μιας υγιεινής διατροφής. Η ψητή τσιπούρα αποτελεί μια ιδανική λύση για ένα γεύμα με ψάρι, καθώς είναι χορταστική, ελαφριά και αρέσει σχεδόν στους περισσότερους. Αποτελεί ένα από τα μεγάλα ψάρια που το επιλέγουν και τα παιδιά. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια λαχταριστή συνταγή για τσιπούρα ψητή.

Υλικά

  • 4 τσιπούρες των 250γρ. – 300γρ.
  • ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη (προαιρετικά)

τσιπούρα ψητή

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια. Αλατίζουμε και λαδώνουμε τα ψάρια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), από πάνω τα ψάρια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  4. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 8 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
  5. Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ρίγανη (προαιρετικά).

Πρόταση allaboutbeauty.gr: Μπορείτε να συνοδεύσετε την τσιπούρα με μια ελαφριά σαλάτα με αβοκάντο, τη συνταγή της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακόμη, κατά το σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε στην τσιπούρα λίγη λιαστή ντομάτα, για έξτρα άρωμα και γεύση.

Πηγή συνταγής: cooklos.gr

Διαβάστε ακόμη:

4+1 γρήγορα σνακ για ταξίδι

Σταφύλι: 4+1 λόγοι να το εντάξετε στη διατροφή σας