Πλαστική στο στήθος: Μπορεί να εμφανίσει ραγάδες;

ραγάδες πλαστική στήθος

Μπορεί η πλαστική στο στήθος να εμφανίσει ή να μειώσει τις ραγάδες; Η αυξητική στήθους μπορεί να είναι μια μεγάλη εμπειρία. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το στήθος που πάντοτε επιθυμούσατε, ενώ ταυτόχρονα να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση σας και να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να επιθυμεί να προχωρήσει σε μια πλαστική επέμβαση στο στήθος ποικίλλουν. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε πριν προχωρήσετε στην επέμβαση.

Η πλαστική στήθους αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτόν τον τομέα. Με τα χρόνια, οι ειδικοί ανακαλύπτουν νέες μεθόδους για τη μείωση των κινδύνων και της εμφάνισης παρενεργειών από την επέμβαση.

Στα χέρια ενός εξειδικευμένου, έμπειρου πλαστικού χειρούργου, η πλαστική στήθους είναι απόλυτα ασφαλής. Τα ερωτήματα όμως γύρω από την επέμβαση πάντα υπάρχουν. Για παράδειγμα, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται πως αν προχωρήσουν σε μια πλαστική στήθους θα εμφανίσουν ραγάδες. Άλλοι, αναρωτιούνται αν η πλαστική στήθους μπορεί να μειώσει τις ραγάδες. Τι ισχύει τελικά;

ραγάδες πλαστική στήθος αντιμετώπιση

Μπορεί να εμφανίσει η πλαστική στο στήθος ραγάδες;

Είναι φυσικό να υποθέσει κανείς ότι αν προστεθεί κάτι κάτω από την επιδερμίδα του σώματος, κάτι που θα αλλάξει το μέγεθος της περιοχής, θα αναπτύξει ραγάδες στην επιδερμίδα. Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από την ελαστικότητα της επιδερμίδας και το μέγεθος των ενθεμάτων που θα τοποθετηθούν. Φυσικά, όσο μεγαλύτερο μέγεθος έχουν τα ενθέματα, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να αναπτυχθούν ραγάδες. Βέβαια, με τα ενθέματα φυσιολογικού μεγέθους για το σώμα, είναι πολύ σπάνιο να αναπτυχθούν ραγάδες.

Γενικότερα, η επιδερμίδα του στήθους είναι πιο ελαστική από άλλες περιοχές του σώματος. Εξαιτίας αυτής της ελαστικότητας, η επιδερμίδα μπορεί να διασταλεί χωρίς την εμφάνιση ραγάδων.

Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν προκαλείται ζημιά στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Αυτό συνήθως προκαλείται όταν η επιδερμίδα «τεντώνει» υπερβολικά και πιο γρήγορα από όσο μπορεί. Αυτό το φαινόμενο συνήθως παρατηρείται στην περιοχή της κοιλιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξαιτίας της μεταβολής του βάρους, που το σώμα δεν είναι προσαρμοσμένο. Εκτός όμως από την μεταβολή του σωματικού βάρους, οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν και εξαιτίας κληρονομικών παραγόντων.

ραγάδες πλαστική στήθος αύξηση

Μπορεί η πλαστική στο στήθος να μειώσει τις ραγάδες;

Πέρα από το ερώτημα σχετικά με το αν η πλαστική στο στήθος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ραγάδων, είναι και αν μπορεί να τις εξαλείψει.

Δυστυχώς, οι ραγάδες συνήθως είναι μόνιμες. Βέβαια, υπάρχουν πάντα τρόποι να μειωθεί η ορατότητα τους. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να τις εξασθενήσουν, ώστε να μην είναι τόσο ορατές. Όμως, η εξάλειψη τους έπειτα από μια αυξητική στήθους είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.

Αυτό που μπορεί να πραγματοποιηθεί, είναι η διόρθωση της χαλάρωση του στήθους και ο ανασχηματισμός του ώστε να «κρυφτούν» κάποιες ραγάδες που μπορεί να έκαναν την εμφάνιση τους είτε έπειτα από κάποια εγκυμοσύνη, είτε με την πάροδο των ετών. Επιπρόσθετα, πραγματοποιείται ανόρθωση για να μειωθεί η εμφάνιση αυτών των ραγάδων.

Ενώ η αυξητική στήθους δεν πρόκειται να διορθώσει τις ραγάδες εντελώς,, μπορεί να τις κρύψει και να τις κάνει λιγότερο ορατές.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους: Οδηγίες για γρήγορη ανάρρωση

Πλαστική στο στήθος: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.