Περιποίηση λαιμού: 3+1 must συστατικά για το skincare

περιποίηση λαιμού

Σίγουρα το πρόσωπο τα λέει όλα. Ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάτε τον λαιμό. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η περιποίηση αφορά κυρίως το πρόσωπο και παραβλέπουν την περιοχή του λαιμού. Καθώς ο λαιμό είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που είναι ορατά τα σημάδια της γήρανσης, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που είναι σχεδιασμένα για εκείνη την περιοχή. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε και ποια συστατικά έχουν καλά αποτελέσματα. Ποια συστατικά μπορεί να είναι αυτά που θα πρέπει να υπάρχουν στην περιποίηση του λαιμού;

  1. Αντιοξειδωτικά

Έπειτα από τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να περιλαμβάνει συστατικά όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε. Και τα δύο συστατικά έχουν πολλά οφέλη στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού.

  1. Αντιηλιακό

Πολλοί είναι αυτοί που ξεχνούν να φορέσουν αντιηλιακό καμιά φορά. Αλλά και όσοι δεν το παραλείπουν ποτέ, παραλείπουν την περιοχή του λαιμού. Αναζητήστε μια εκδοχή με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και εφαρμόστε το μετά από τα υπόλοιπα skincare προϊόντα σας. Και ναι, θα πρέπει να βάζετε αντιηλιακό ακόμη κι αν είστε σε εσωτερικούς χώρους. Το υπεριώδες φως, καθώς και το blue light από τις οθόνες μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα, όχι μόνο του λαιμού, αλλά και του προσώπου.

περιποίηση λαιμού κρέμα

  1. Ρετινοειδή

Τα παράγωγα της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή, εντοπίζονται σε τοπικές θεραπείες, καθώς και σε προϊόντα περιποίησης που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Θέστε τα ρετινοειδή ως τμήμα της βραδινής σας ρουτίνας και εφαρμόστε τα ανά λίγες ημέρες.

  1. Υαλουρονικό οξύ

Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ. Εφαρμόστε την πρωί και βράδυ. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Καταπολεμά την ξηρότητα και συμβάλλει στην αποκατάσταση των στοιβάδων και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμη:

Brow lamination: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Ώρα για DIY: Σπιτική κρέμα χεριών