Πλαστική στο στήθος: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

πλαστική στήθος

Η απόφαση για μια πλαστική επέμβαση στο στήθος είναι μεγάλη. Είναι μια επέμβαση ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την εμφάνιση και τις καμπύλες που επιθυμείτε, καθώς και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.

Τα ενθέματα του στήθους δεν διαρκούν για πάντα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι γυναίκες επιλέγουν την αφαίρεση των ενθεμάτων. Αυτή η αφαίρεση πραγματοποιείται περίπου 10-20 χρόνια έπειτα από την αρχική επέμβαση. Πριν πάρετε την απόφαση σχετικά με το αν θα προχωρήσετε στην πλαστική επέμβαση, ο πλαστικός σας χειρούργος θα σας εξηγήσει πώς να τα φροντίζετε. Θα σας ενημερώσει ακόμη σχετικά με τις απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνετε, προκειμένου τα ενθέματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

πλαστική σιλικόνη

Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής των ενθεμάτων;

Η αυξητική στήθους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την βελτίωση της εμφάνισης του στήθους σας. Ενώ γενικά είναι σχεδιασμένα να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δε σημαίνει ότι διαρκούν για πάντα.

Τα πιο σύγχρονα ενθέματα είναι σχεδιασμένα να διαρκούν περισσότερο από μια δεκαετία. Η πιθανότητα για κάποια διαρροή των ενθεμάτων αυξάνεται κατά 1% κάθε χρόνο. Επομένως, όσο πιο παλιά είναι τα ενθέματα, τόσο πιο μεγάλος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ενθέματα του στήθους παραμένουν σε καλή κατάσταση για 20 ή περισσότερα χρόνια. Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός. Η διάρκεια των ενθεμάτων εξαρτάται από τον οργανισμό, καθώς και τη φροντίδα τους έπειτα από την πλαστική στήθους.

Αντικατάσταση ή αφαίρεση των ενθεμάτων

Για την αφαίρεση των ενθεμάτων έχετε διάφορες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε, μαζί με τον πλαστικό σας χειρούργο σας την απλή αφαίρεση των ενθεμάτων ή  την αφαίρεση των ενθεμάτων και την επέμβαση ανόρθωσης στήθους. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε αν θα προχωρήσετε στην αφαίρεση των ενθεμάτων και την αντικατάσταση τους με νέα.

πλαστική ενθέματα

Κατάλληλη φροντίδα των ενθεμάτων

Η κατάλληλη φροντίδα των ενθεμάτων έπειτα από την πλαστική συμβάλλει στην βελτίωση της μακροζωίας τους. Αυτή η φροντίδα ξεκινά κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης της πλαστικής στήθους. Για παράδειγμα, ο πλαστικός σας χειρούργος θα σας συμβουλεύσει να φοράτε ένα ειδικό σουτιέν στήριξης κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού, με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν επιπλοκές. Επιπλέον, θα πρέπει να τηρείτε το διάστημα που θα σας δώσει ο γιατρός σας για τον ετήσιο έλεγχο του στήθους σας, καθώς και την εξέταση που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Με την κατάλληλη φροντίδα θα μπορέσετε να επιμηκύνετε την νέα σας εμφάνιση και να αυξήσετε το διάστημα που θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε αντικατάσταση ενθεμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Μαστοπηξία: Ο οδηγός για την ανόρθωση του στήθους

Πλαστική μαστού: Στρόγγυλα VS ενθέματα με σχήμα δάκρυ

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.