Άρρωστο μωρό: 3+1 tips να παίρνει τα φάρμακα του

μωρό άρρωστο

Ένα άρρωστο μωρό και η λήψη των φαρμάκων του συνήθως δεν πάνε μαζί. Η διαδικασία της λήψης των φαρμάκων από το μωρό σας μπορεί να γίνει μια εξαντλητική εμπειρία για τους γονείς. Ένα μεγάλο μωρό τείνει να είναι ανήσυχο όσον αφορά τη λήψη των φαρμάκων του, όταν είναι άρρωστο. Είτε η γεύση, η υφή, ακόμη και το άρωμα μπορεί να το ενοχλεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο τρόπος που το λαμβάνει μπορεί να το ενοχλεί, και για αυτό να το αποφεύγει. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές μεθόδους και ιδέες για να λαμβάνει ένα μωρό τα φάρμακα του, χωρίς να το κυνηγάτε σε όλο το σπίτι.

  1. Δοκιμάστε έναν διαφορετικό τρόπο λήψης

Ο τρόπος λήψης του φαρμάκου μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που ένα άρρωστο μωρό θα το λάβει. Αν αρνηθούν την λήψη της αγωγής από το κουτάλι, μπορείτε να προσπαθήσετε να τους δώσετε το φάρμακο με τη βοήθεια μιας σύριγγας από το στόμα (χωρίς φυσικά τη βελόνα).

  1. Επιβραβεύστε το

Ορισμένα μωρά έχουν παραπάνω κίνητρα να κάνουν κάτι όταν λαμβάνουν επιβράβευση. Αποφύγετε την επιβράβευση που περιλαμβάνει ανθυγιεινά γεύματα ή γλυκά. Επιβραβεύστε το με αυτοκόλλητα, ή με κάποιο παραμύθι ή βιβλίο που του διαβάζετε. Επιπλέον, μπορείτε να ετοιμάσετε έναν πίνακα με αυτοκόλλητα και να τον συμπληρώσετε κάθε φορά που το μωρό σας παίρνει το φάρμακο του χωρίς φασαρία. Όταν φτάσετε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό αυτοκόλλητων, μπορείτε να σχεδιάσετε να πάτε κάπου μαζί, ή να του πάρετε κάποιο δώρο, όπως ένα παιχνίδι.

μωρό άρρωστο φάρμακο

  1. «Καλύψτε» τη γεύση

Σε πολλές περιπτώσεις, ο βασικός λόγος που ένα άρρωστο μωρό αρνείται τη λήψη του φαρμάκου του, είναι η γεύση αυτού του φαρμάκου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να καμουφλάρετε τη γεύση αυτή με κάποιο ρόφημα ή φαγητό με έντονη γεύση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με τις τροφές που μπορείτε και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτόν τον σκοπό.

  1. Αποσπάστε τους την προσοχή

Η απόσπαση της προσοχής μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα μωρό. Μπορείτε να τους δώσετε το φάρμακο τους όταν είναι απασχολημένοι με άλλες δραστηριότητες και δε θα δώσουν σημασία στη γεύση του φαρμάκου. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε το φάρμακο στο μωρό σας όσο παίζει με τα αγαπημένα του παιχνίδια, ή βλέπει τα αγαπημένα του παιδικά.

Διαβάστε ακόμη:

Πουρές πατάτας και καρότου: Συνταγή για μωρά

Χρώματα: 2+1 δραστηριότητες εκμάθησης για τα μωρά