Πλαστική μαστού: Στρόγγυλα VS ενθέματα με σχήμα δάκρυ

πλαστική μαστού

Η πλαστική του μαστού, ειδικά για την αύξηση του, πραγματοποιείται κυρίως με τη χρήση ενθεμάτων. Τα ενθέματα των μαστών έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Για την κατάλληλη επιλογή του ενθέματος, οι ασθενείς, αλλά και οι πλαστικοί χειρούργοι έχουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Ενώ η μεγαλύτερη προσοχή κατά την επιλογή των ενθεμάτων δίνεται στο μέγεθος και το υλικό, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το σχήμα. Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα στρόγγυλα ενθέματα και τα ενθέματα με σχήμα δάκρυ;

Ενθέματα με σχήμα δάκρυ

Τα ενθέματα με σχήμα δάκρυ παρουσιάζουν ένα σχήμα που είναι σχεδιασμένο να μιμείται την εμφάνιση του φυσικού μαστού. Αυτός ο τύπος ενθέματος έχει ένα ασύμμετρο σχήμα, με την ανώτερη περιοχή να είναι περισσότερο μυτερή και να κλίνει απαλά σε μια πιο γεμάτη, στρόγγυλη βάση. Η πλειοψηφία του όγκου αυτού του ενθέματος βρίσκεται στη βάση του.

πλαστική μαστού ομοιότητες

Στρόγγυλα ενθέματα

Τα στρόγγυλα ενθέματα είναι τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο για την πλαστική του μαστού. Τα στρόγγυλα ενθέματα μοιάζουν με μια πεπιεσμένη στρόγγυλη σφαίρα που είναι εντελώς συμμετρική. Έχουν διάφορους βαθμούς προβολών, όπως και διαμέτρων.

Ομοιότητες και διαφορές των ενθεμάτων

  1. Εμφάνιση

Πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι τα ενθέματα με σχήμα δάκρυ θα έχουν μια περισσότερο φυσική εμφάνιση. Ωστόσο, και τα στρόγγυλα ενθέματα μπορούν να δείχνουν φυσικά, καθώς το filler τους τείνει να «κάθεται» στην βάση του ενθέματος όσο είναι σε ανοδική θέση. Μάλιστα, τα στρόγγυλα ενθέματα τείνουν αν δείχνουν πιο φυσικά όταν ο ασθενής είναι ξαπλωμένος, καθώς το filler μέσα σε αυτά είναι καλύτερα διανεμημένο. Αντίθετα, τα ενθέματα με σχήμα δάκρυ παραμένουν στο αρχικό τους σχήμα.

πλαστική μαστού ενθέματα

  1. Τομές

Σε σύγκριση με τα στρόγγυλα ενθέματα, το σχήμα και η υφή των ενθεμάτων με σχήμα δάκρυ απαιτεί μεγαλύτερες τομές για την τοποθέτηση του κατά την πλαστική του μαστού. Αυτό ισούται με μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης ουλών, καθώς και με μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης.

  1. Κόστος

Η πλαστική μαστού με ενθέματα με σχήμα δάκρυ τείνει να έχει μεγαλύτερο κόστος από ότι με τα στρόγγυλα ενθέματα. Επιπρόσθετα, η επέμβαση που περιλαμβάνει την τοποθέτηση αυτών των ενθεμάτων είναι πιο περίπλοκη και απαιτεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές την αύξηση της αμοιβής του χειρούργου.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους: Ποιες είναι οι συνηθισμένες επιπλοκές; 

Πλαστική χειρουργική στο στήθος: Παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.