Θεραπεία PRP: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

θεραπεία prp σώμα

Η θεραπεία με αυτόλογα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια, ή αλλιώς PRP, είναι μια από τις αισθητικές επεμβάσεις με ενέσιμα. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των αιμοπεταλίων να ανανεώνουν φυσικά την επιδερμίδα και να αποκαθιστούν τα σημάδια της γήρανσης χρησιμοποιώντας τα κύτταρα του αίματος του οργανισμού.

Ενώ μπορεί να ακούγεται τρομακτική και εξαντλητική, η θεραπεία PRP είναι αρκετά ασφαλής και εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε όσα πρέπει να γνωρίζεται για αυτή την καινοτόμα θεραπεία.

Τι είναι η θεραπεία PRP;

Η θεραπεία PRP είναι μια ενέσιμη θεραπεία που χρησιμοποιεί το ίδιο το πλάσμα του αίματος του ασθενή. Το πλάσμα αποτελείται από αναπτυσσόμενα κύτταρα αιμοπεταλίων. Όταν εγχυθεί πίσω στην επιδερμίδα, επιταχύνει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην επιδερμίδα, με στόχο την ανανέωση της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία PRP;

Αρχικά, χορηγείται τοπική αναισθησία στην περιοχή που θα γίνει η θεραπεία. Ο πλαστικός χειρούργος θα πάρει ένα μικρό δείγμα αίματος. Αυτό τοποθετείται σε μια φυγόκεντρο για περίπου 5 λεπτά προκειμένου να διαχωριστεί το πλάσμα από τα υπόλοιπα μόρια του αίματος. Τέλος, το πλάσμα που έχει διαχωριστεί τοποθετείται στην περιοχή της θεραπείας μέσω ενέσιμου, για την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

θεραπεία prp πρόσωπο

Τι δράση έχει;

Η θεραπεία PRP έχει αρκετά οφέλη. Είναι σε θέση να βελτιώσει την δομή και τον τόνο της επιδερμίδας, να μειώσει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και των κυττάρων της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι μια επιδερμίδα με περισσότερο όγκο και λάμψη.

Για ποιους είναι κατάλληλη;

Η θεραπεία PRP είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις περιοχές της επιδερμίδας που έχουν ξεκινήσει να χάνουν τον όγκο και την ελαστικότητα τους. Ακόμη, είναι μια αρκετά αποτελεσματική μέθοδος για την ενεργοποίηση των κυττάρων του σώματος και της παραγωγής νέας, υγιούς επιδερμίδας. Είναι αρκετά αποτελεσματική στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών όπου εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Εφαρμόζεται ακόμη και για την ενδυνάμωση και τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας, ιδιαίτερα για την ενδυνάμωση της έπειτα από φθορά από τον ήλιο.

θεραπεία prp

Αποτελεί μια νέα θεραπεία;

Κι όμως, η PPR δεν είναι μια νέα θεραπεία. Χρησιμοποιείται στην ιατρική και στην αθλητική ιατρική από το 1970, εξαιτίας των θεραπευτικών της ιδιοτήτων.

Πόσο ασφαλής είναι ως θεραπεία;

Αυτού του είδους η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούνται τα φυσικά στοιχεία του οργανισμού χωρίς την προσθήκη πρόσθετων προϊόντων και υλικών.

θεραπεία prp ενέσιμο

Σε ποιες περιοχές είναι αποτελεσματική;

Η PRP χαρίζει νεανική όψη:

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική Χειρουργική και Πλαστικές Επεμβάσεις: Απαντάμε στις πιο συχνές σας ερωτήσεις

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Τι είναι και τι προσφέρει

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.