Πλαστικές Επεμβάσεις: Απαντάμε στις πιο συχνές σας ερωτήσεις

πλαστικές επεμβάσεις

Έχετε ποτέ σκεφτεί την πλαστική χειρουργική και τις πλαστικές επεμβάσεις; Σκεφτήκατε ποτέ να κάνατε κάποια θεραπεία; Είναι λογικό να είστε διστακτικοί στην αρχή. Υπάρχουν πολλές ιστορίες γύρω από την πλαστική χειρουργική και τις πλαστικές επεμβάσεις. Ορισμένες από αυτές είναι καλές, άλλες όχι. Πώς να ξεχωρίσετε ποιες από αυτές είναι οι πραγματικές;

Επομένως, είναι λογικό να έχετε τις αμφιβολίες σας. Εμείς έχουμε κάνει την έρευνα μας, και είμαστε εδώ για να σας απαντήσουμε σε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις γύρω από τις πλαστικές επεμβάσεις, προκειμένου να σχηματίσετε γνώμη μόνοι σας. Πάμε να τις δούμε;

  1. Είναι ασφαλείς οι πλαστικές επεμβάσεις;

Με τις σύγχρονες εξελίξεις γύρω από την ιατρική και τη χειρουργική, η πλαστική χειρουργική έχει επωφεληθεί από νέες τεχνολογίες, τεχνικές και εξοπλισμό. Με τη βοήθεια αυτών των καινοτομιών, είναι εύκολο να είστε βέβαιοι ότι οι πλαστικές επεμβάσεις πλέον είναι ασφαλείς.

πλαστικές επεμβάσεις γυναίκα

  1. Καλύπτονται από την ασφάλιση;

Οι επεμβάσεις που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση, είτε με ενθέματα, είτε μοσχεύματα, είτε διατατήρες έπειτα από ασθένεια, ατύχημα ή καρκίνο του δέρματος ή του μαστού καλύπτονται από την ασφάλιση του ασθενούς. Επιπλέον, καλύπτεται η αποκατάσταση εγκαυμάτων. Η αποκατάσταση εγκαυμάτων αποτελεί και μια μεγάλη κατηγορία της Επανορθωτικής Χειρουργικής. Η ασφάλιση υγείας καλύπτει και την αποκατάσταση εγκαυμάτων που είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της αισθητικής επανορθωτικής χειρουργικής.

Δεν καλύπτονται οι επεμβάσεις αισθητικής φύσεως, όπως λιποαναρρόφηση, botox, αυξητική στήθους, θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, καθώς πραγματοποιούνται για αισθητικούς λόγους και όχι ιατρικούς.

  1. Θα έχουν διάρκεια τα αποτελέσματα;

Οι διαφορετικές πλαστικές και αισθητικές επεμβάσεις είναι σχεδιασμένες για τη βελτίωση του προσώπου, του σώματος και της συνολικής εμφάνισης του ατόμου γενικότερα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου το σώμα σας θα βιώσει κάποιες αλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε την επιλογή να ανανεώνετε την εμφάνιση σας με μικρές επεμβάσεις και θεραπείες.

πλαστικές επεμβάσεις άντρας

  1. Μια επέμβαση θα αφήσει ουλές;

Καθώς οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούν τη δημιουργία τομών, αυτό δεν μπορεί πάντοτε να αποφευχθεί. Ωστόσο, η εμπειρία και η εξειδίκευση που θα έχει ένας γιατρός μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτές τις πιθανότητες. Θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τις τομές σε διαφορετικά σημεία του σώματος, που θα καταστήσουν τις ουλές σχεδόν αόρατες.

  1. Πώς θα είστε σε θέση να γνωρίζετε αν μια επέμβαση είναι η κατάλληλη για εσάς;

Με έρευνα και καθοδήγηση από ειδικούς. Μη βιαστείτε να πιστέψετε τη γνώμη των γνωστών και των φίλων σας πάνω στο θέμα. Ίσως να μην είναι σωστά ενημερωμένοι πάνω στο θέμα.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε σωστά, καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν πλαστικό χειρούργο. Θα μπορέσει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Μόλις νιώσετε άνετα, θα μπορέσει να σας απαντήσει και για κάποια συγκεκριμένη θεραπεία. Αν πιστεύετε ότι θα βοηθήσει, μπορείτε να έχετε μαζί σας φωτογραφίες με το αποτέλεσμα που θέλετε να αποκτήσετε.

Διαβάστε ακόμη:

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Τι είναι και τι προσφέρει

Ανόρθωση μηρών: 4+1 τύποι πλαστικής χειρουργικής

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.