Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP ενισχύει τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) χρησιμοποιεί το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς για την ενίσχυση της φύτρωσης νέων μαλλιών. Το πλάσμα PRP περιέχει πέντε φορές περισσότερα αιμοπετάλια από το αίμα που κυκλοφοροεί φυσιολογικά στο σώμα. Τα αιμοπετάλια είναι γνωστά για τη δράση τους στην επούλωση των τραυμάτων. Επομένως, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση των ιστών. Την ιδιότητά τους αυτή εκμεταλλεύεται η θεραπεία τριχόπτωσης PRP.

Κείμενο: Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός
 [email protected], www.advancedhairclinics.gr ,www.cosmeticdermamedicine.gr
Η θεραπεία PRP μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά μετά από την πραγματοποίηση μεταμόσχευσης μαλλιών. Αυξάνοντας τον αριθμό των αιμοπεταλίων στην περιοχή του κεφαλιού όπου πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση, το τραύμα επουλώνεται γρηγορότερα, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ανάπτυξη των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων.
Για την πραγματοποίηση της θεραπείας τριχόπτωσης PRP γίνεται αρχικά λήψη 60-100 ml αίματος. Το αίμα τοποθετείται σε ειδική συσκευή φυγοκέντρισης, όπου απομονώνεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, ενεργοποιείται με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου και διαλύματος νουκλεοτιδίων. Στη συνέχεια, γίνεται έγχυση του πλάσματος στο τριχωτό της κεφαλής με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.
Με την έγχυση του διαλύματος ενισχύεται η διαδικασία επούλωσης του τραύματος, ενώ παράλληλα τα νέα τριχοθυλάκια δυναμώνουν και τα νέα μαλλιά που φυτρώνουν είναι δυνατά και υγιή.
Η διαδικασία της θεραπείας τριχόπτωσης PRP δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στον ασθενή, αφού χρησιμοποιείται το δικό του αίμα. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η θεραπεία αυτή ενισχύει την αποτελεσματικότητα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.