Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Τι είναι και τι προσφέρει

μεταμόσχευση μαλλιών fue

H μεταμόσχευση μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, ή αλλιώς η μεταμόσχευση μαλλιών FUE, είναι μια από τις σύγχρονες θεραπείες ενάντια στην τριχόπτωση. Η αποτρίχωση μαλλιών FUE, είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία αποκατάστασης των μαλλιών που απαιτεί δεξιοτεχνία και ακρίβεια προκειμένου να επιτευχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφαιρούνται θηλάκια της τρίχας από ένα άλλο σημείο του σώματος, συνήθως σημεία από το πλάι και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια, αυτά τα θηλάκια τοποθετούνται στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας.

Πώς λειτουργεί η μεταμόσχευση μαλλιών FUE;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφαιρούνται υπάρχουσες ομάδες τριχών, συνήθως μεταξύ 1-4 τριχών και μεταμοσχεύονται στην περιοχή του κρανίου. Συνήθως, στην περιοχή που δεν εντοπίζονται τρίχες.

Επομένως, η πρώτη δουλειά του πλαστικού χειρούργου είναι να αφαιρέσει ομάδες τριχών. Αυτές οι ομάδες, που αποτελούνται από 1-4 τρίχες αφαιρούνται από το πλάι της κεφαλής ή το πίσω μέρος του λαιμού, μέσω μιας εξειδικευμένης συσκευής αφαίρεσης που έχει διάμετρο μικρότερη από 1 χιλιοστό. Αυτά τα θηλάκια στη συνέχεια μεταφέρονται στην περιοχή του κρανίου που θα δεχθεί το μόσχευμα και θα τοποθετηθούν με τη χρήση ενός ισχυρού μικροσκοπίου.

μεταμόσχευση μαλλιών fue θεραπεία

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα η μεταμόσχευση μαλλιών FUE. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι ο βαθμός που μακραίνουν τα μαλλιά με υγιή τρόπο στο πίσω μέρος και στο πλάι του κεφαλιού, ώστε να λειτουργήσουν ως δωρητές. Άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι:

  • Το χρώμα το μαλλιών
  • Η πυκνότητα των μαλλιών
  • Η δομή των μαλλιών (πχ ίσια, σγουρά)
  • Το είδος της τρίχας
  • Η ελαστικότητα του κρανίου και της κεφαλής

Με βάση αυτά τα κριτήρια, ένας πλαστικός χειρούργος θα μπορέσει να κρίνει στην επίσκεψη το βαθμό αποτελεσματικότητας που θα έχει η μεταμόσχευση μαλλιών FUE σε έναν υποψήφιο.

μεταμόσχευση μαλλιών fue αναισθησία

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που διεξάγεται υπό τοπική αναισθησία. Ο πόνος με αυτό τον τρόπο μειώνεται και οι περισσότεροι ασθενείς δεν νιώθουν κάποια ενόχληση. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, ένας ασθενής θα βιώσει μια ήπια δυσφορία, η οποία θα κρατήσει έως 7 μέρες. Ο κίνδυνος εμφάνισης παρενεργειών είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική Χειρουργική στα γεννητικά όργανα: 2+1 θεραπείες

Βραχιονοπλαστική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.