Ραγάδες στην κοιλιά: Αντιμετωπίζονται με πλαστική επέμβαση;

ραγάδες στην κοιλιά

Οι ραγάδες είναι συνήθως μια ανησυχία για τις γυναίκες που διανύουν την εγκυμοσύνη του ή για όσους βιώνουν μεγάλες αλλαγές στο σωματικό τους βάρος. Ενώ οι ραγάδες μπορούν να σχηματιστούν σε κάθε περιοχή του σώματος, η περιοχή στην κοιλιά είναι μια από τις πιο ορατές περιοχές.

Τι προκαλεί λοιπόν ραγάδες, τόσο στο σώμα όσο και στην κοιλιά; Μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλαστική επέμβαση; Η πλαστική στην κοιλιά, γνωστή και ως κοιλιοπλαστική, μπορεί να μειώσει σημαντικά ή να εξαλείψει την εμφάνιση ραγάδων.

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες εμφανίζονται τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες όλων των ηλικιών. Παρά το γεγονός ότι οι ραγάδες δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο κίνδυνο για την υγεία, είναι ένα αισθητικό ζήτημα για πολλούς. Ανάλογα με την τοποθέτηση τους και τον τρόπο που θα σχηματιστούν, οι ραγάδες μπορεί να είναι είτε προσωρινές, είτε μόνιμες.

ραγάδες στην κοιλιά πλαστική

Τι μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ραγάδων;

Οι ραγάδες, τόσο στην κοιλιά, όσο και στο υπόλοιπο σώμα, συνήθως εμφανίζονται από την εγκυμοσύνη και από γρήγορες και μεγάλες αλλαγές στο σωματικό βάρος. Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές ή χρόνιες παθήσεις μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση γραμμών κατά μήκος της επιδερμίδας. Οι ραγάδες μπορούν ακόμη να εντοπιστούν σε όσους βιώνουν μεγάλη αύξηση της μυϊκής μάζας μέσω της γυμναστικής με βάρη.

Πώς πραγματοποιείται η πλαστική στην κοιλιά;

Η κοιλιοπλαστική, ή αλλιώς πλαστική στην κοιλιά είναι μια επέμβαση που μπορεί να αφαιρέσει τις μικρές αποθήκες λίπους και δέρματος από την περιοχή της κοιλιάς. Οι μύες και οι ιστοί της περιοχής της κοιλιάς συσφίγγουν για να επιτευχθεί μια φυσική εμφάνιση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επέμβαση πραγματοποιείται σε κάποια κλινική υπό ολική αναισθησία. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην δουλειά τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες έπειτα από λίγες εβδομάδες. Η άσκηση και οι έντονες δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν για περίπου ένα μήνα έπειτα από την επέμβαση, αναλόγως με την κατάσταση της υγείας του ασθενή.

Μια ακόμη επιλογή για τους ασθενείς που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο επίπεδη κοιλιά είναι η mini κοιλιοπλαστική. Η mini κοιλιοπλαστική εστιάζει στην αφαίρεση της περίσσειας επιδερμίδας στην χαμηλή περιοχή της κοιλιάς. Καθώς περιλαμβάνει μικρότερες τομές και αφαίρεση επιδερμίδας, απαιτείται λιγότερο διάστημα ανάρρωσης.

ραγάδες στην κοιλιά αντιμετώπιση

Μπορεί η κοιλιοπλαστική να εξαφανίσει τις ραγάδες στην κοιλιά;

Δυστυχώς, οι ραγάδες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς θεραπεία. Μπορεί η κοιλιοπλαστική να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες στην κοιλιά; Η απάντηση εξαρτάται από την τοποθεσία των ραγάδων. Κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής, η επιδερμίδα κάτω από τον ομφαλό συνήθως αφαιρείται. Αν οι ραγάδες εμφανιστούν σε εκείνη την περιοχή, μπορούν να μειωθούν σημαντικά, ή ακόμη και να εξαλειφθούν. Ένας πλαστικός χειρούργος, κατά τη διάρκεια μια εξέτασης θα μπορέσει να κρίνει αν η πλαστική στην κοιλιά θα μπορέσει να μειώσει τις ραγάδες που εντοπίζονται σε αυτή.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική επέμβαση γλουτών: Οφέλη τοποθέτησης ενθεμάτων 

Πλαστική στα μπράτσα: Τι θα πρέπει να προσέξετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.