Μωρό στην κούνια: Τρόποι αποτροπής από το σκαρφάλωμα

μωρό στην κούνια

Πώς θα αποτρέψετε το μωρό από το να σκαρφαλώνει στην κούνια του;  Τα περισσότερα μωρά ξεκινούν να στέκονται στα πόδια τους ή να κάνουν τα πρώτα τους βήματα μέχρι την ηλικία των 12 μηνών. Αυτό το στάδιο ανάπτυξης είναι συναρπαστικό τόσο για εσάς, όσο και για το μωρό σας. Ωστόσο, αυτές οι νέες δεξιότητες μπορούν να επιτρέψουν στο μωρό σας να σκαρφαλώσει από την κούνια του.

Το σκαρφάλωμα του μωρού έξω από την κούνια του είναι ένα τρομακτικό σενάριο, καθώς μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις. Για αυτό το λόγο, η εξασφάλιση της ασφάλειας του μωρού σας και η αποτροπή αυτής της δραστηριότητας μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια του μωρού σας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να αποτρέψετε ένα μωρό να σκαρφαλώνει όσο βρίσκεται στην κούνια του.

  1. Χαμηλώστε τη θέση του στρώματος

Όσο βλέπετε ότι αρχίζει να αναπτύσσετε το μωρό σας, χαμηλώστε τη θέση του στρώματος στην κούνια του για να αποτρέψετε το σκαρφάλωμα και την πτώση τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κενό ανάμεσα στο στρώμα και την κορυφή του κάγκελου της κούνιας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 66 εκατοστά.

  1. Δοκιμάστε τη χρήση υπνόσακου

Οι υπνόσακοι για μωρά αγκαλιάζουν το σώμα και αποτρέπουν τις μεγάλες κινήσεις, κυρίως των ποδιών. Η χρήση υπνόσακου ή μιας κουβέρτας που φοριέται στο σώμα είναι ένας τρόπος για να μην σκαρφαλώνει το μωρό σας όσο είναι στην κούνια του.

μωρό στην κούνια υπνόσακος

  1. Διδάξτε το να μην σκαρφαλώνει

Η διδασκαλία και η υπακοή από ένα μωρό δεν είναι εύκολη. Αυτό όμως δε θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να έχετε προσδοκίες. Ένα απλό και ευθύ «όχι» μπορεί να κάνει θαύματα να το χρησιμοποιήσετε σωστά την πρώτη φορά που θα δείτε ένα μωρό να σκαρφαλώνει στην κούνια του. Μαζί με το όχι, μιλήστε στο μωρό σας, ειδικά αν είναι μεγαλύτερο. Προσπαθήστε να του εξηγήσετε τον λόγο που δε θέλετε να σκαρφαλώνει.

Ακόμη κι αν δεν είναι υπάκουο, μην χάσετε την υπομονή σας. Δοκιμάστε αργότερα. Οι φωνές ή η επίπληξη θα τα πεισμώσει και θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Επομένως, να είστε ήρεμοι και συνεπείς με την προσέγγιση σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την τήρηση των οδηγιών σας.

Διαβάστε ακόμη:

Μωρό: 4+1 τρόποι που ξεκινάει να μπουσουλάει

Baby yoga: 3+1 οφέλη για το μωρό