Αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο: Τι να περιμένετε

αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο

Είναι η αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο μια ανώδυνη θεραπεία; Οι σπίλοι είναι αναπτύξεις του δέρματος, από κύτταρα που παράγουν χρώμα. Ένας σπίλος μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στην επιδερμίδα, είτε μόνος του, είτε με άλλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν σπίλους τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του. Συνήθως έχουν καφέ χρώμα, όμως μπορούν να εμφανίσουν και μπλε και μαύρο χρώμα. Οι περισσότεροι σπίλοι δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο πόνο ή άλλα συμπτώματα, εκτός από περιπτώσεις τριβής.

Για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί η αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο;

Οι περισσότεροι σπίλοι δεν απαιτούν κάποια θεραπεία. Ορισμένες φορές οι ασθενείς επιθυμούν αν τους αφαιρέσουν για αισθητικούς λόγους ή επειδή αισθάνονται δυσφορία όταν φορούν ρούχα ή κοσμήματα.

Θα πρέπει να ελέγξετε με τον γιατρό σας αν έχετε κάποιον σπίλο που έχει διαφορετική όψη από τους άλλους. Ίσως χρειαστεί να πραγματοποιηθεί κάποια βιοψία του σπίλου. Αυτό ισούται με την αφαίρεση του και την αποστολή του σε ένα εργαστήριο για έλεγχο για καρκίνο.

αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο χείλη

Πώς πραγματοποιείται η αφαίρεση τους;

Ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει τους σπίλους με έναν από τους παρακάτω τρόπου;:

  1. Με το «κόψιμο» του

Οι σπίλοι μπορούν αν αφαιρεθούν με ένα νυστέρι ή ένα χειρουργικό ψαλίδι. Ορισμένοι σπίλοι μπορούν να «ξυριστούν» από την επιδερμίδα. Ωστόσο, άλλοι έχουν κύτταρα που εισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο γιατρός σας θα χρειαστεί να κάνει ένα βαθύτερο κόψιμο για την αφαίρεση όλου του σπίλου και της πρόληψης του να ξαναβγεί. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρειαστεί ράμματα.

  1. Καυτηριασμός

Μια ηλεκτρική συσκευή που παράγει θερμότητα χρησιμοποιείται για τον καυτηριασμό των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας. Ίσως χρειαστούν περισσότερες από μια θεραπείες για την αφαίρεση των σπίλων. Η διαδικασία ίσως είναι λίγο επίπονη, αλλά ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει κάποια αναισθητική κρέμα για να μουδιάσει η περιοχή. Αυτή η μέθοδος δεν αφήνει ουλές.

  1. Laser

Αν οι σπίλοι είναι μικροί, καφέ και επίπεδοι είναι αρκετά εύκολο να πραγματοποιηθεί η θεραπεία με τη χρήση laser. Συνήθως μια συνεδρία είναι αρκετή. Η αφαίρεση τους μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγη ώρα.

αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο γιατρός

Μπορεί η αφαίρεση σπίλων στο πρόσωπο να γίνει στο σπίτι;

Οι θεραπείες για την αφαίρεση σπίλων που πραγματοποιούνται στο σπίτι μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία, μόλυνση ή την εμφάνιση ουλών. Είναι σημαντικό ο γιατρός σας να εξετάσει τους σπίλους πριν την αφαίρεση τους. Η αφαίρεση τους από τον ειδικό είναι περισσότερο ασφαλής.

Διαβάστε ακόμη:

Αφαίρεση σπίλων: Διαφορές με μελάνωμα και τρόπος αφαίρεσης

Επανορθωτική Ρινοπλαστική: Τι περιλαμβάνει;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.