Πλαστική μηρών: Θεραπεία ανόρθωσης στα πόδια

πλαστική μηρών

Η πλαστική των μηρών, είναι μια χειρουργική επέμβαση σχεδιασμένη για τη σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας του άνω ποδιού, των μηρών και των γλουτών που αποτελεί επακόλουθο απώλειας βάρους ή λιποαναρρόφησης. Η πλαστική των μηρών μπορεί να μειώσει την χαλάρωση της επιδερμίδας των εσωτερικών ή εξωτερικών μηρών και των γλουτών. Μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες με στόχο τη συνολική βελτίωση της εμφάνισης του σώματος.

Ποια οφέλη έχει η πλαστική των μηρών;

Η πλαστική των μηρών, και πιο συγκεκριμένα η ανόρθωση μηρών έχει διάφορα οφέλη για το σώμα. Πιο αναλυτικά:

  • Αφαιρεί την περίσσεια δέρματος, την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση του λιπαρού ιστού
  • Ανασχηματίζει τους μηρούς και τους γλουτούς
  • Βελτιώνει το σχήμα και τις γραμμές του σώματος, που έχουν αλλοιωθεί από την μεγάλη απώλεια του σωματικού βάρους
  • Ενισχύει την καλή συμμετρία και αρμονία του σώματος

πλαστική μηρών ανόρθωση

Συμβουλευτική με τον χειρούργο

Ο πλαστικός σας χειρούργος σας θα αξιολογήσει την συνολική κατάσταση της υγείας σας και θα καθορίσει αν είστε καλοί υποψήφιοι για την πλαστική επέμβαση των μηρών. Θα συζητήσετε μαζί τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Θα σας εξηγήσει τις επιλογές που έχετε για τη μέθοδο της επέμβασης που θα ακολουθηθεί, καθώς και αν θα χρειαστεί να προβείτε σε μια συνδυαστική θεραπεία. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να συζητήσετε το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας, συμπεριλαμβανομένων και προηγούμενων επεμβάσεων, καθώς και φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνονται (ακόμη και βιταμινών). Θα πρέπει επίσης να συζητήσετε και το κόστος της επέμβασης. Θα πρέπει να έχετε στον νου σας ότι σε αυτού του είδους την επέμβαση δεν παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη.

Διαδικασία της επέμβασης

Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσα σε 2-4 ώρες, αναλόγως με το μέγεθος της ανόρθωσης. Συνήθως πραγματοποιείται ολική ή τοπική αναισθησία με μέθη. Αναλόγως με τους στόχους της επέμβασης, ο πλαστικός χειρούργος θα ξεκινήσει με τις τομές στο εσωτερικό σημείο των μηρών, προκειμένου να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος και λίπους και στη συνέχεια να «ανορθώσει» και να αναπλάσει την επιδερμίδα. Μην ανησυχήσετε για πιθανή ουλή. Θα υποχωρήσει άμεσα. Έπειτα από την επέμβαση, όλες οι τομές κλείνουν με ράμματα και καλύπτονται με επίδεσμο.

πλαστική μηρών πόδια

 

Διαδικασία της ανάρρωσης

Μπορεί να φύγετε την ίδια μέρα από την επέμβαση, ή να περάσετε το βράδυ στην κλινική, αναλόγως με το μέγεθος της επέμβασης και τον ρυθμό ανάρρωσης. Θα υπάρχει κάποιο πρήξιμο και μια δυσφορία στους μηρούς. Θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον πόνο και τη δυσφορία με την φαρμακευτική αγωγή που θα σας χορηγήσει ο χειρούργος σας.

Μαζί με τους επιδέσμους, θα σας δοθεί και ένα ένδυμα σύσφιξης που θα χρειαστεί αν φορέσετε για να μειώσετε το πρήξιμο και να διατηρήσετε το σχήμα της νεοαποκτηθείσας επιδερμίδας. Έπειτα από δύο εβδομάδες θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας. Ωστόσο, δε θα πρέπει να οδηγήσετε για 2 εβδομάδες και να αποφύγετε την άσκηση για 4-6 εβδομάδες. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει μέσα σε 3 εβδομάδες. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχει ελάχιστο πρήξιμο για τους επόμενους μήνες. Ο χειρούργος σας θα κανονίσει επισκέψεις προκειμένου να εξετάσει την πρόοδο της ανάρρωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική κοιλιακών: Γίνεται να αποκτήσετε six pack;

Πλαστική χειρουργική: 2+1 μέθοδοι για πιο λεπτά πόδια

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.