Αποτυχημένη πλαστική επέμβαση; Πώς να το διαχειριστείτε

αποτυχημένη πλαστική

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών, τα τελευταία χρόνια στρέφονται στην πλαστική χειρουργική. Είναι απολύτως φυσιολογικό, αν σκέφτεστε να προβείτε σε κάποια θεραπεία, να αναρωτιέστε αν η πλαστική επέμβαση θα είναι αποτυχημένη. Ενώ αυτή η περίπτωση είναι σπάνια, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

  1. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας

Κάθε πλαστικός χειρούργος έχει έρθει σε επαφή με ασθενείς που δεν είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της θεραπείας. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην επιθυμείτε να έρθετε σε κάποια συζήτηση ή αντιπαράθεση με τον γιατρό σας, αυτό το βήμα είναι το πρώτο που έχετε να κάνετε. Αν συζητήσετε απευθείας με άλλους γιατρούς, θα υποσχεθούν να διορθώσουν τα λάθη του γιατρού σας για τους λάθος λόγους. Βεβαιωθείτε ότι θα επικοινωνήσετε άμεσα με τον πλαστικό χειρούργο σας.

αποτυχημένη πλαστική χειρούργος

  1. Τηρήστε κατά γράμμα τη διαδικασία ανάρρωσης

Η διαδικασία της ανάρρωσης για ορισμένες θεραπείες μπορεί να διαρκέσει μήνες. Ορισμένα από τα αποτελέσματα που μπορεί να έχετε δει online δεν είναι πάντοτε ορατά τις πρώτες μέρες ή εβδομάδες μετά την επέμβαση. Να έχετε μια ανοιχτή επικοινωνία με τον χειρούργο σας αν δεν είστε ευχαριστημένοι. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να περιμένετε να αναρρώσετε πλήρως πριν εκφράσετε τα παράπονα σας ή πριν αφήσετε μια αρνητική κριτική.

  1. Ζητήστε μια διορθωτική επέμβαση

Όλοι οι πλαστικοί χειρούργοι επιθυμούν να αφήσουν ευχαριστημένους τους ασθενείς τους. Αν θεωρείτε ότι η πλαστική επέμβαση σας ήταν αποτυχημένη, μπορείτε να συζητήσετε με τον χειρούργο σας τι επιλογές έχετε για διορθωτική επέμβαση.

αποτυχημένη πλαστική γιατρός

  1. Βρείτε έναν ειδικό στην επανορθωτική χειρουργική

Όταν εξαντλήσετε όλες σας τις επιλογές με τον πλαστικό σας χειρούργο και η χειρουργημένη περιοχή έχει αναρρώσει πλήρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο ειδικό στην επανορθωτική χειρουργική. Οι εξειδικευμένοι επανορθωτικοί χειρούργοι μπορούν να σας δώσουν επιλογές επιδιόρθωσης για μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση.

Δυστυχώς, αν και σε μικρό πλέον ποσοστό, η πιθανότητα για μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση, δεν είναι απίθανη. Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, μην πάρετε βεβιασμένες αποφάσεις και μην κλείσετε όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική Ρινοπλαστική: Θεραπείες έπειτα από την αντιμετώπιση καρκίνου

Επανορθωτική χειρουργική: Διαφορές με την πλαστική χειρουργική

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.