Πλαστική χειρουργική για ραγάδες: Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες;

πλαστική χειρουργική για ραγάδες

Είναι αποτελεσματική η πλαστική χειρουργική για τις ραγάδες; Οι ραγάδες σχηματίζονται όταν η επιδερμίδα διαστέλλεται και συστέλλεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα παράδειγμα τέτοιου χρονικού διαστήματος αποτελεί η εγκυμοσύνη και η μεγάλη και απότομη αλλαγή του σωματικού βάρους. Όπως συμβαίνει πολλές φορές και με τις ουλές, ορισμένοι βρίσκουν ότι οι ραγάδες είναι ορατές και ενοχλητικές ως προς την όψη τους.

Χειρουργικές λύσεις για τις ραγάδες

Η πλαστική χειρουργική προσφέρει διάφορες χειρουργικές λύσεις ανόρθωσης για τις ραγάδες. Η ανόρθωση μηρών μπορεί να αντιμετωπίσει τις ραγάδες στα ανώτερα σημεία των ποδιών και τους γλουτούς. Αντίστοιχα, η κοιλιοπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσει τις ραγάδες που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή της κοιλιάς και των μηρών. Η βραχιονοπλαστική από την άλλη μπορεί να αφαιρέσει τις ραγάδες που εμφανίζονται στα χέρια.

πλαστική χειρουργική για ραγάδες αντιμετώπιση

Μη χειρουργικές λύσεις για τις ραγάδες

Ο τομέας της αισθητικής χειρουργικής παρέχει και μη χειρουργικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Ανάμεσα σε αυτές είναι:

Αυτού του είδους οι θεραπείες ενεργοποιούν την διαδικασία επούλωσης του οργανισμού και βελτιώνουν τη δομή και τον τόνο της επιδερμίδας. Επιπλέον, αυτού του είδους οι θεραπείες μπορούν να διευθετήσουν και άλλου είδους ζητήματα, όπως:

  • Φθορά από ηλιακή ακτινοβολία
  • Δυσμορφίες στην επιδερμίδα
  • Ουλές ακμής
  • Πανάδες

Όσον αφορά τις μη χειρουργικές θεραπείες που παρέχονται για την αντιμετώπιση των ραγάδων, απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών για την επίτευξη των αποτελεσμάτων. Ένας πλαστικός χειρούργος θα είναι σε θέση να καθορίσει τον τύπο και των αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν.

Με πληροφορίες από: altosoaksplasticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Αισθητική vs Πλαστική χειρουργική: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.