Κόκκινο κραγιόν: Tips να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση

κόκκινο κραγιόν

Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα κλασσικό κόκκινο κραγιόν. Το κόκκινο κραγιόν αποτελεί κλασσικό κομμάτι του μακιγιάζ εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εύρεση και η κατάλληλη επιλογή δε σχετίζονται μόνο με το budget που μπορεί να έχετε. Η εύρεση του τέλειου κραγιόν έχει να κάνει με τον τόνο της επιδερμίδας, καθώς και τους υποτόνους. Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί;

  1. Για ανοιχτή επιδερμίδα με ψυχρούς υποτόνους

Το κόκκινο με μπλε υποτόνους είναι το κατάλληλο κραγιόν για την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με ψυχρούς υποτόνους. Ένα τολμηρό κόκκινο βουργουνδί είναι ένας καλός τρόπος να ενσωματώσετε το κόκκινο στην εμφάνιση σας χωρίς να δείχνει υπερβολικό. Οι πιο σκούρες βουργουνδί αποχρώσεις θα αναδείξουν τα χείλη σας.

  1. Για ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με θερμούς ή ουδέτερους υποτόνους

Επαναφέρετε τη θερμότηα στην επιδερμίδα σας με ένα κραγιόν που έχει κόκκινους ή πορτοκαλί υποτόνους. Τα πιο πορτοκαλί-κόκκινα κραγιόν είναι τολμηρά και φωτεινά. Το μυστικό για μια αψεγάδιαστη εμφάνιση είναι να διατηρήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ πιο απλό. Ένα μίνιμαλ μακιγιάζ ματιών θα απογειώσει την εμφάνιση σας.

  1. Για σταρένια επιδερμίδα με ψυχρούς υποτόνους

Όπως και στην ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, έτσι και στην σταρένια, το κόκκινο κραγιόν με ψυχρούς υποτόνους μπορεί να αναδείξει την επιδερμίδα. Επιλέξτε μια πιο σκούρα απόχρωση του κόκκινου που έχει μπλε ή ροζ υποτόνους αν θέλετε να ξεχωρίσετε. Αν πάλι δε σας αρέσουν οι σκούρες αποχρώσεις, ακόμη και μια πιο φωτεινή επιλογή μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

κόκκινο κραγιόν απόχρωση

  1. Για σταρένια επιδερμίδα με θερμούς ή ουδέτερους υποτόνους

Είστε τυχεροί. Οτιδήποτε από μια πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση, έως και μια πιο σκούρα απόχρωση μπορεί να αναδείξει την επιδερμίδα σας. Το θερμό κόκκινο μπορεί να αναδείξει τη φυσική σας λάμψη, ενώ ένα πιο σκούρο κόκκινο μπορεί να δώσει ένα πιο glamorous look. Η επιλογή είναι δική σας ανάλογα με το look που θέλετε να έχετε.

  1. Για σκουρόχρωμη επιδερμίδα με ψυχρούς υποτόνους

Τα σκούρα κόκκινα κραγιόν που τείνουν περισσότερο στο maroon και έχουν μπλε υποτόνους αναδεικνύουν ιδανικά την σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Το πιο μωβ, αλλά και το κόκκινο στο χρώμα του κρασιού αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για εσάς. Τα πιο σοκολατί καφέ-κόκκινα κραγιόν χαρίζουν μια μοναδική εμφάνιση.

  1. Για σκουρόχρωμη επιδερμίδα με θερμούς υποτόνους

Όσοι έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα με θερμούς υποτόνους μπορείτε να «παίξετε» με αρκετά έντονες αποχρώσεις χωρίς να ανησυχείτε αν θα φαίνεται έντονο. Οι θερμές κόκκινες αποχρώσεις κολακεύουν καλύτερα την σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει από το να αναδείξετε ένα σκούρο κόκκινο-πορτοκαλί κραγιόν.

Αυτές οι πληροφορίες από μόνες τους είναι αρκετές. Δε σημαίνει ότι κάνατε κάτι λάθος αν δεν βρείτε με τη μια την απόχρωση που σας ταιριάζει.  Το τέλειο κόκκινο κραγιόν για εσάς είναι αυτό στο οποίο νιώθετε εσείς τέλεια.

Με πληροφορίες από: maybelline.co.in

Διαβάστε ακόμη:

DIY Time: Σπιτική ενυδατική κρέμα προσώπου

Νεότητα: 6+1 tips για να τη διατηρήσετε