Κοιλιοπλαστική: Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

κοιλιοπλαστική αποτελέσματα

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα έπειτα από την κοιλιοπλαστική; Η κοιλιοπλαστική είναι μια θεραπεία, κατά την οποία οι ασθενείς επιθυμούν να δουν άμεσα τα αποτελέσματα. Βέβαια, είτε πραγματοποιείται έπειτα από τοκετό, είτε έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους, αποτελεί μια μεγάλη επέμβαση, κατά την οποία το σώμα χρειάζεται χρόνο για ανάρρωση. Η κοιλιοπλαστική περιλαμβάνει διάφορα βήματα:

  • Αφαίρεση περίσσειας επιδερμίδας
  • Σύσφιξη επιδερμίδας
  • Αφαίρεση αποθηκών λίπους
  • Σύσφιξη των μυών της κοιλιάς

Πριν μάθει κανείς πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα, θα πρέπει να κατανοήσει τη διαδικασία της αποθεραπείας. Πολλοί είναι οι ειδικοί που διαχωρίζουν την αποθεραπεία σε δύο στάδια.

Πρώτο στάδιο αποθεραπείας

Αμέσως μετά την κοιλιοπλαστική, η χαλάρωση της επιδερμίδας θα αποτελεί παρελθόν. Ωστόσο, το πρήξιμο θα υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στον χώρο εργασίας τους, και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο έπειτα από δύο εβδομάδες. Ωστόσο, για επαγγέλματα με σωματική δραστηριότητα, το διάστημα της επιστροφής στον χώρο εργασίας διαφέρει.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση. Έπειτα από δύο εβδομάδες, ξεκινήστε την χαλαρή σωματική άσκηση, όπως το περπάτημα. Σε διάστημα έξι με οκτώ εβδομάδων, οι περισσότεροι ασθενείς συνεχίζουν όλες τις σωματικές τους δραστηριότητες.

κοιλιοπλαστική αποτελέσματα πρήξιμο

Δεύτερο στάδιο αποθεραπείας

Το δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας διαρκεί τρεις με τέσσερις μήνες. Κατά τον τέταρτο μήνα της αποθεραπείας, το περισσότερο πρήξιμο υποχωρεί. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν ορισμένα από τα αποτελέσματα από την κοιλιοπλαστική. Επιπλέον, πολλοί είναι αυτοί που φορούν μικρότερο μέγεθος ρούχων.

Τελικό στάδιο αποθεραπείας

Το τελικό στάδιο αποθεραπείας μπορεί αν ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο ή και περισσότερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τομές συνεχίζουν να αναρρώνουν και να εξασθενούν σταδιακά. Η κατάλληλη φροντίδα των ουλών, η προστασία των τομών από την ηλιακή ακτινοβολία και η χρήση τοπικών προϊόντων ενισχύουν τα αποτελέσματα που προσφέρει η κοιλιοπλαστική.

Με πληροφορίες από: randcosmeticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Λίπος στο εσωτερικό των μηρών: 3+1 μη χειρουργικές θεραπείες

Θεραπείες για την κοιλιά: Μίνι κοιλιοπλαστική

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.