Υγρή ρινοπλαστική: Τι προσφέρει;

υγρή ρινοπλαστική

Η υγρή ρινοπλαστική αποτελεί μια ιδιαίτερη δημοφιλή θεραπεία της μύτης των τελευταίων ετών. Στην ουσία, περιλαμβάνει την τοποθέτηση filler στην περιοχή της μύτης. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένας πλαστικός χειρουργός τοποθετεί το filler κάτω από την πρώτη στοιβάδα της επιδερμίδας και «γεμίζει» πιθανά κενά. Η θεραπεία με fillers είναι επίσης αρκετά δημοφιλής θεραπεία για τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Υπάρχουν δύο είδη fillers, τα φυσικά και τα συνθετικά. Τα φυσικά fillers περιέχουν μόρια που παράγει ο οργανισμός φυσικά. Το πιο διαδεδομένο filler περιέχει υαλουρονικό οξύ.  Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος κάποιας αντίδρασης του οργανισμού στη θεραπεία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που χαρίζει είναι προσωρινά, καθώς ο οργανισμός απορροφά το υλικό. Ο μέσος όρος διάρκειας των αποτελεσμάτων είναι περίπου 6-12 μήνες. Τα συνθετικά fillers αποτελούνται από κολλαγόνο που παράγεται σε εργαστήριο, και τα αποτελέσματα τους έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για υγρή ρινοπλαστική;

Η υγρή ρινοπλαστική βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας τοπικά. Επομένως, είναι καλή θεραπεία για όσους επιθυμούν να διορθώσουν πιθανά «βαθουλώματα», ή δυσμορφίες στη μύτη. Δυστυχώς, δεν είναι αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για όσους επιθυμούν τη μείωση του μεγέθους της μύτης. Ακόμη, δεν είναι κατάλληλη για τους ασθενείς με ασσυμετρία μύτης.

υγρή ρινοπλαστική θεραπεία

Υγρή ρινοπλαστική VS Ρινοπλαστική: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Για ποιους λόγους ορισμένοι επιλέγουν την υγρή ρινοπλαστική σε σχέση με την ρινοπλαστική; Η ρινοπλαστική με fillers, είναι λιγότερο επεμβατική. Ακόμη, αποτελεί μια πιο γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σχεδόν αμέσως. Τα αποτελέσματα είναι ορατά έπειτα από περίπου 72 ώρες.

Αντίθετα, η ρινοπλαστική, επειδή αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση, ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο παρενεργειών, καθώς και μεγαλύτερο διάστημα αποθεραπείας. Βέβαια, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι ότι χαρίζει μόνιμα αποτελέσματα, ενώ αντιμετωπίζει και ζητήματα που η υγρή ρινοπλαστική δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει. Ένα από αυτά είναι η μείωση του μεγέθους της μύτης.

Διαβάστε ακόμη:

Θεραπεία microneedling: Τι αποτελέσματα χαρίζει;

Πλαστική στα ζυγωματικά: Επαναφέρει την ισορροπία στο πρόσωπο;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.