Θεραπεία microneedling: Τι αποτελέσματα χαρίζει;

microneedling αποτελέσματα

Θεραπεία microneedling, ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα της; Ορισμένοι νομίζουν ότι η θεραπεία microneedling είναι λίγο ιδιαίτερη. Στην πραγματικότητα, χαρίζει ιδιαίτερα αποτελέσματα, ενώ είναι ένας ανώδυνος τρόπος για την απόκτηση μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Τι είναι η θεραπεία microneedling;

Η θεραπεία microneedling αποτελεί μια μη επεμβατική θεραπεία που αποκαθιστά και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Λειτουργεί με την τοποθέτηση μικρών βελόνων στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας που δημιουργούν μικροτραυματισμούς στις εσωτερικές στοιβάδες. Στη συνέχεια, η θεραπεία ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία ανάρρωσης του οργανισμού, με την ενεργοποίηση παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

microneedling θεραπεία

Τι αποτελέσματα χαρίζει η θεραπεία microneedling;

Η microneedling χαρίζει διάφορα αποτελέσματα και ωφελεί την καλή υγεία της επιδερμίδας. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου

Η θεραπεία προκαλεί φθοράς την επιδερμίδα κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, η επιδερμίδα αποκαθιστά αυτή τη φθορά. Μάλιστα, ο οργανισμός παράγει νέο, υγιές κολλαγόνο και ίνες ελαστίνης, ενώ εξαλείφει όλα τα κύτταρα με φθορά. Το αποτέλεσμα; Το νέο κολλαγόνο χαρίζει πιο γεμάτη, λαμπερή και σφιχτή επιδερμίδα.

  1. Μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Αυτή η ελεγχόμενη φθορά της επιδερμίδας προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό το κολλαγόνο «γεμίζει» και εξομαλύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Επιπλέον, συμβάλλει στην αναζωογόνηση και ανανέωση της συνολικής εμφάνισης της επιδερμίδας.

microneedling αποτελέσματα θεραπεία

  1. Μείωση της εμφάνισης των ραγάδων και των ουλών

Ένα από τα αποτελέσματα της θεραπείας microneedling, όπως αναφέραμε, είναι η αποκατάσταση της επιδερμίδας. Σε αυτή την αποκατάσταση περιλαμβάνονται και οι περιοχές με μικρές ουλές. Η επιδερμίδα εξαλείφει τα παλιά κύτταρα που προκαλούν εμφάνιση ουλών και τα αντικαθιστά με νέα. Παρομοίως, μειώνει και την εμφάνιση των ραγάδων, για την εμφάνιση μιας πιο λείας επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

Η θεραπεία έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά, ενώ δεν υπάρχει διάστημα αποθεραπείας. Δηλαδή, οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Παρά τις βελόνες, η θεραπεία είναι ανώδυνη.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στα ζυγωματικά: Επαναφέρει την ισορροπία στο πρόσωπο;

Fillers υαλουρονικού οξέος: Οδηγός για αρχάριους

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.