Πλαστική Χειρουργική στη μύτη: Τι να περιμένετε έπειτα από την επέμβαση

πλαστική στη μύτη ανάρρωση

Πόσο άσχημη είναι η ανάρρωση έπειτα από μια πλαστική χειρουργική επέμβαση στη μύτη; Είναι μια αρκετά συνηθισμένη ερώτηση που έχουν οι ασθενείς στον γιατρό τους πριν την επέμβαση. Όπως και κάθε πλευρά της πλαστικής χειρουργικής, έτσι και στη μύτη θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τον χρόνο ανάρρωσης. Αν καταλάβετε τι θα πρέπει να κάνετε έπειτα από την επέμβαση ώστε να έχετε μια ταχεία ανάρρωση, θα διαβεβαιώσετε ταχεία και αποτελεσματική ανάρρωση, ενώ τα αποτελέσματα θα σας επιβραβεύσουν. Τι θα πρέπει να περιμένετε όμως αυτό το διάστημα;

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ανάρρωση;

Η μύτη κάθε ασθενή είναι μοναδική. Έτσι είναι και η ανάρρωση κάθε ασθενή έπειτα από μια πλαστική επέμβαση στη μύτη. Το χρονικό διάστημα που θα επουλώνεται το σημείο από την διαδικασία της επέμβασης, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται:

  • Η συνολική κατάσταση της υγείας σας
  • Η ηλικία
  • Η πυκνότητα της επιδερμίδας σας
  • Πόσο επιρρεπής είναι ο οργανισμός σε πρήξιμο ή την εμφάνιση μώλωπα
  • Ποια χειρουργική τεχνική χρησιμοποιείται (ανοιχτή ή κλειστή)
  • Αν είναι η πρώτη σας ρινοπλαστική ή μια επαναληπτική ρινοπλαστική
  • Πόσο πιστά ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας
  • Αν είχατε προβεί και σε μια άλλη επέμβαση εκτός από τη ρινοπλαστική

πλαστική στη μύτη

Τι να περιμένετε αμέσως μετά την επέμβαση

Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται είτε με ολική αναισθησία, είτε με τοπική αναισθησία και μέθη. Μόλις έχετε συνέλθει από τη μέθη ή τη νάρκωση, καλό είναι να έχετε έναν συνοδό που θα μείνει μαζί σας τις πρώτες 24-48 ώρες έπειτα από την επέμβαση, σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια. Ο γιατρός θα σας χορηγήσει παυσίπονα, προκειμένου να ανακουφιστείτε από τη δυσφορία. Πρήξιμο, ερεθισμός ή μώλωπες είναι πιθανό να εμφανιστούν έπειτα από την εγχείρηση. Ίσως εμφανίσετε δυσκολία στην αναπνοή. Δε θα μπορέσετε να φορέσετε γυαλιά ή να φορέσετε makeup στην αρχική φάση της ανάρρωσης.

Τι να περιμένετε την πρώτη εβδομάδα της ανάρρωσης

Οι πρώτες μέρες της ανάρρωσης είναι οι πιο άβολες και απαιτούν αρκετή ξεκούραση. Χαλαρώστε όσο μπορείτε. Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες μέρες της ανάρρωσης είναι οι πιο δύσκολες, οι ασθενείς διαπιστώνουν ότι δεν βιώνουν τόσο πόνο όσο περιμένουν. Χρησιμοποιείστε κρύες κομπρέσες προκειμένου να ανακουφίσετε τη δυσφορία και το πρήξιμο. Αποφύγετε να σκύβετε και αν φυσήξετε τη μύτη σας. Επειδή θα πρέπει να αναπνέετε από το στόμα, ίσως διαπιστώσετε μια δυσκολία στον ύπνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας για να καθαρίζετε τις τομές.

πλαστική στη μύτη ανάρρωση γιατρός

Τι να περιμένετε τις επόμενες εβδομάδες μετά την επέμβαση

Το πρήξιμο, οι μώλωπες και η ήπια δυσφορία θα παραμείνουν τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Αυτά τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν μετά τις πρώτες εβδομάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν σε απλές δραστηριότητες έπειτα από την πρώτη εβδομάδα, όπως τη δουλειά. Καλό είναι να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση.  Είναι σημαντικό να θυμάστε πως η μύτη θέλει λίγο διάστημα για ανάρρωση. Αυτό που βλέπετε δε σχετίζεται με τα τελικά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση προσώπου: 3+1 μη χειρουργικές θεραπείες

Υαλουρονικό στη μύτη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.