Σπασμένη μύτη; Επιδιορθώστε την με επανορθωτική χειρουργική

σπασμένη μύτη

Μια σπασμένη μύτη μπορεί να προκύψει πολύ εύκολα, εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης της μύτης. Επειδή όμως μια σπασμένη μύτη είναι συνηθισμένη, δε σημαίνει ότι είναι εύκολο να επιδιορθωθεί. Σε πολλές περιπτώσεις η χειρουργική είναι αναγκαία για την αποτελεσματική θεραπεία της.

Η ανακατασκευή της σπασμένης μύτης είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία από την αισθητική ρινοπλαστική. Το αρχικό σπάσιμο, η αρχική θεραπεία της μύτης και τα αποτελέσματα από προηγούμενες θεραπείες μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο που θα κινηθεί ένας γιατρός, καθώς και τις τεχνικές που θα ακολουθήσει. Μια συμβουλευτική συνεδρία με έναν πλαστικό χειρούργο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε τις ανάγκες σας. Μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο χειρούργο εδώ. Ωστόσο, αν δε θέλετε να περιμένετε μέχρι το ραντεβού σας για να πάρετε ορισμένες απαντήσεις σχετικά με τη σπασμένη μύτη σας και την κατάλληλη θεραπεία, σας παραθέτουμε μερικές εδώ.

  1. Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για την χειρουργική αποκατάσταση της σπασμένης μύτης;

Ο ειδικός θα κάνει μια εξέταση της μύτης σας για να διαπιστώσει αν χρειάζεται να προβείτε σε μια επέμβαση. Ο τρόπος που έσπασε η μύτη σας, προηγούμενες επεμβάσεις, αλλά και η κατάσταση που βρίσκονται οι ιστοί της μύτης, τα οστά, και οι χόνδροι, είναι όλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η ανατομία της μύτης και οι προσδοκίες σας θα καθορίσουν αν η επανορθωτική χειρουργική είναι για εσάς.

σπασμένη μύτη επανόρθωση

  1. Πώς διαφέρει η επανορθωτική ρινοπλαστική από την αισθητική ιατρική;

Η σπασμένη μύτη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και θα πρέπει να γίνει εξέταση και από έναν πλαστικό χειρούργο. Επιπλέον, οι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν το σπάσιμο αντιμετωπιστεί με αμεσότητα, καθώς η αναμονή μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ουλών. Σε αυτή την περίπτωση, η επέμβαση είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Ανάλογα με το πόσο σοβαρό είναι το σπάσιμο, η επανόρθωση της μύτης μπορεί να περιλαμβάνει την αποκατάσταση των οστών. Επειδή η σπασμένη μύτη μπορεί αν επηρεάσει την αναπνοή, η επανόρθωση της ίσως είναι απαραίτητη. Με την απλή ρινοπλαστική, ο γιατρός σας θα σηκώσει την επιδερμίδα για να αφαιρέσει ή να ανασχηματίσει τα οστά της μύτης. Για να βεβαιωθείτε ότι η μύτη σας θα διατηρήσει το σχήματα της κατά τη διάρκεια της επούλωσης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας νάρθηκας.

Πόσες επεμβάσεις θα χρειαστούν;

Θα χρειαστείτε μόνο μια επέμβαση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Σε πολλές περιπτώσεις, πραγματοποιείται αισθητική επέμβαση παράλληλα με την επανόρθωση της μύτης και τη σωστή αναπνοή.

Διαβάστε ακόμη:

Αφαίρεση τατουάζ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Επανορθωτική χειρουργική: 7+1 διαφορετικά είδη

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.