Πλαστική Χειρουργική Μύτης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

πλαστική μύτης

Η πλαστική χειρουργική μύτης, γνωστή και ως ρινοπλαστική, είναι μια πολύ δημοφιλής επέμβαση για τους ασθενείς που δεν είναι χαρούμενοι με το μέγεθος ή το σχήμα της μύτης τους. Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, η πλαστική χειρουργική μύτης έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να μπορεί να έχει κι άλλες λειτουργείες. Παραδείγματα αποτελούν η καλή λειτουργεία της μύτης έπειτα από έναν τραυματισμό ή μια ασθένεια που δημιούργησε προβλήματα στην αναπνοή, δυσκολία στον ύπνο ή την άσκηση.

Ο στόχος της ρινοπλαστικής είναι να αποκτήσουν οι ασθενείς την επιθυμητή εμφάνιση και λειτουργία της μύτης, λαμβάνοντας υπόψη την επιδερμίδα και τη δομή του προσώπου.

πλαστική χειρουργική μύτης

Κατάλληλοι υποψήφιοι για πλαστική χειρουργική μύτης

Γενικότερα, οι υποψήφιοι για μια ρινοπλαστική θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη τους. Η ανάπτυξη του προσώπου στους εφήβους και τους ενήλικες μπορεί να επηρεάσει την όψη και τη λειτουργεία της μύτης με την πάροδο του χρόνου. Εξαίρεση αποτελούν οι ασθενείς που έχουν εμφανίσει προβλήματα από τη γέννηση τους.

Επιπλέον, οι ασθενείς θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση της υγείας τους και δε θα πρέπει να καπνίζουν. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε κακή κυκλοφορία του αέρα στον οργανισμό και να αυξηθεί ο κίνδυνος της καταστροφής των οστών.

Η πλαστική χειρουργική της μύτης μπορεί να διεξαχθεί στους εφήβους που αντιλαμβάνονται τη διαδικασία και έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους. Ιδανικά, τα κορίτσια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15-16 χρονών πριν προβούν σε μια επέμβαση. Τα αγόρια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 17 ή 18.

Είναι πιθανό οι στόχοι της επέμβασης περιλαμβάνουν, πέρα από τη βελτίωση της εμφάνισης, και τη βελτίωση της αναπνοής. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει και άλλες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα τον ανασχηματισμό των ρουθουνιών, ή την αυξομείωση της προβολής όλης της μύτης.

πλαστική χειρουργική μύτης επέμβαση

Είδη επεμβάσεων

Η πλαστική χειρουργική της μύτης διαρκεί περίπου 1,5-3 ώρες. Αποτελείται από 3 είδη.

  1. Την «κλειστή ρινοπλαστική»

Στην «κλειστή ρινοπλαστική» οι τομές πραγματοποιούνται μέσα στα ρουθούνια. Αυτή η τεχνική έχει μικρή ικανότητα για να γίνουν αλλαγές.

  1. Την «ανοιχτή ρινοπλαστική»

Στην «ανοιχτή ρινοπλαστική» η τομή γίνεται κατά μήκος του ιστού ανάμεσα στα ρουθούνια.. Αυτές οι τομές επουλώνονται πολύ γρήγορα και δεν είναι σχεδόν καθόλου ορατές.

  1. Την «υγρή ρινοπλαστική»

Η υγρή ρινοπλαστική, ή η μη χειρουργική ρινπλαστική, είναι μια σειρά από θεραπείες, στις οποίες ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του. Ενέσιμα fillers από υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται για να αναδιαμορφωθεί το σχήμα και το μέγεθος της μύτης χωρίς επεμβατική θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Χημικό peeling: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σαρκώδη χείλη: Οι μέθοδοι που μπορείτε να τα πετύχετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.