Πλαστική Χειρουργική Στήθους: 3+1 κατηγορίες

πλαστική στήθους

Το γυναικείο στήθος, στη σύγχρονη εποχή αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας. Άλλες γυναίκες το αγαπούν, ενώ άλλες το μισούν. Πολλές θέλουν να το βελτιώσουν. Γι’αυτό το λόγο στρέφονται στην πλαστική χειρουργική. Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες στις οποίες χωρίζεται η πλαστική χειρουργική στήθους. Την αυξητική στήθους, τη μείωση στήθους, και την ανακατασκευή στήθους. Τι προσφέρει η κάθε κατηγορία;

  1. Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται για να ενισχύσει την εμφάνιση, το μέγεθος και το σχήμα του γυναικείου στήθους. Οι γυναίκες σκέφτονται να αυξήσουν το στήθος τους για διάφορους λόγους. Ορισμένες γυναίκες νιώθουν ότι το στήθος τους είναι πολύ μικρό. Άλλες επιθυμούν την αύξηση του, εξαιτίας της αλλαγής του έπειτα από εγκυμοσύνη. Άλλες πάλι επιθυμούν να διορθώσουν κάποια ασυμμετρία ανάμεσα στους μαστούς.

Η αυξητική στήθους διεξάγεται με ενθέματα που τοποθετούνται κάτω από τον μυ του στήθους ή πάνω από αυτόν, ή με λιπομεταφορά. Τα ενθέματα είναι φτιαγμένα είτε από σιλικόνη, είτε από ενθέματα με ορό (saline).

πλαστική στήθους αυξητική

  1. Μείωση στήθους

Ποιος είπε ότι η πλαστική στήθους επικεντρώνεται μόνο στην αύξηση του; Η μείωση στήθους εφαρμόζεται στις γυναίκες με μεγάλο και βαρύ στήθος που αντιμετωπίζουν δυσφορίες και πόνους στο λαιμό στην πλάτη, τη μέση. Μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμη μούδιασμα ή αδυναμία εξαιτίας του βάρους του στήθους τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, αφαιρείται το περίσσιο δέρμα, το λίπος και ιστοί του στήθους.

Έπειτα από τη μείωση στήθους, οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα που προκαλούνται από το βαρύ στήθος.

πλαστική στήθους μείωση

  1. Αποκατάσταση στήθους

Η αποκατάσταση στήθους συνήθως πραγματοποιείται σε γυναίκες που υφίστανται μαστεκτομή ως θεραπεία για τον καρκίνου του μαστού.

Η διαδικασία αποκαθιστά το στήθος με την επιθυμητή εμφάνιση, σχήμα και όγκο. Οι ρώγες κατασκευάζονται εκ νέου επίσης. Η αίσθηση και η λειτουργεία του στήθους είναι φυσιολογικές. Όσον αφορά το κομμάτι του θηλασμού, συνήθως δεν επανέρχεται αν τα αισθητικά νεύρα ή οι αγωγοί γάλακτος έχουν αφαιρεθεί ή τραυματιστεί.

Η εμφάνιση, ο όγκος και το σχήμα του στήθους μπορούν να ανακατασκευαστούν με ενθέματα ή με τους ίδιους ιστούς μιας γυναίκας. Το μέγεθος του ενθέματος, είναι ανάλογο με τις διαστάσεις του σώματος ή τον άλλο μαστό αν δεν έχει αφαιρεθεί κι εκείνος. Όσον αφορά την αναδημιουργία στήθους από τους ιστούς, χρησιμοποιούνται ιστοί και λίπος από την κοιλιά της γυναίκας ή τους γλουτούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί και μια επέμβαση και στον άλλο μαστό, προκειμένου να υπάρχει συμμετρία με το νέο στήθος.

Η αποκατάσταση στήθους μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη μαστεκτομή. Η διαδικασία δεν φέρει κινδύνους για επανεμφάνιση καρκίνου ή για την παρακολούθηση του. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε ορισμένες εξετάσεις ή να προγραμματίσετε κάποια ραντεβού για παρακολούθηση του στήθους σας.

πλαστική στήθους ανακατασκευή

  1. Ανόρθωση στήθους

Σε ορισμένες γυναίκες, η επιδερμίδα δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να στηρίξει το βάρος του στήθους της, έχοντας ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του. Με βάση αυτή τη συνθήκη, που ονομάζεται πτώση, υπάρχει αρκετό δέρμα σε σχέση με τον ιστό του στήθους. Για να γίνει η ανόρθωση του στήθους, αφαιρείται το περίσσιο δέρμα. Η διαδικασία ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών. Ωστόσο, χάρη στα διάφορα προϊόντα περιποίησης και την εξέλιξη των θεραπειών ενάντια των ουλών, η εμφάνιση τους μειώνεται σημαντικά.

Διαβάστε ακόμη:

Στήθος γυναίκας: Διόρθωση έπειτα από αυξητική

Ανισομαστία: Διόρθωση με πλαστική χειρουργική

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.