Ανόρθωση προσώπου: 3+1 μη χειρουργικές θεραπείες

ανόρθωση προσώπου

Η ανόρθωση προσώπου αποτελεί μια από τις πρώτες μέριμνες όσων καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική για τη βελτίωση της εμφάνισης τους. Αναζητάτε έναν τρόπο για να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων, τον λεπτών γραμμών ή τη χαλαρή επιδερμίδα. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για να αλλάξουν την εμφάνιση της επιδερμίδας τους.

Τo 2019, το Botox βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών, με περισσότερες από 6,2 εκατομμύρια θεραπείες. Ακολούθησαν οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, με περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια θεραπείες.

Οι μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις για την ανόρθωση του προσώπου αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Αυτό προκύπτει επειδή:

 • Είναι πιο οικονομικές
 • Έχουν λιγότερο χρόνο ανάρρωσης
 • Έχουν λιγότερη διάρκεια για να εφαρμοστεί η θεραπεία
 • Έχουν λιγότερη δυσφορία
 • Λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης παρενεργειών

ανόρθωση προσώπου πλαστική χειρουργική

Ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες;

Οι κατάλληλη θεραπεία για την ανόρθωση του προσώπου σας εξαρτάται από την αλλαγή που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ορισμένες από αυτές τις θεραπείες περιλαμβάνουν:

 • Πιο σφιχτή επιδερμίδα
 • Λιγότερες ρυτίδες
 • Πιο λαμπερή επιδερμίδα

Ο πλαστικός χειρούργος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο μη χειρουργικής θεραπείας που θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε εσάς. Μερικές από αυτές τις θεραπείες είναι:

 1. Μείωση των ρυτίδων

Όσον αφορά τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, οι ενέσιμες θεραπείες, όπως το Botox είναι οι νικητές. Το Botox περιέχει την τοξίνη botulinum, που είναι ασφαλής σε μικρές ποσότητες. Αυτή η θεραπεία λειτουργεί «μπλοκάροντας» τα νευρικές απολήξεις και τις συσπάσεις των μυών στις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί.

Το Botox είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την ανόρθωση του προσώπου, που βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης, ειδικά στις περιοχές γύρω από τα μάτια και ανάμεσα στα φρύδια. Επιπλέον, μπορεί να καθυστερήσει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων ή πτυχώσεων, εμποδίζοντας τη συστολή ορισμένων μυών του προσώπου.

ανόρθωση προσώπου botox

 1. Μείωση των ρυτίδων και ενίσχυση του όγκου του προσώπου

Τα fillers προσώπου είναι μια ακόμη επιλογή για τη μείωση των ρυτίδων. Επιπλέον, τα fillers βοηθούν στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου σε ορισμένες περιοχές του προσώπου.

Αποτελούν ενέσιμες θεραπείες που αποτελούνται από ουσίες σε μορφή gel. Η πιο δημοφιλής ουσία είναι το υαλουρονικό οξύ. Ο πλαστικός χειρούργος θα τοποθετήσει αυτή την ουσία κάτω από την επιδερμίδα σας.

Αυτές οι ουσίες είναι εξαιρετικές για ένα «υγρό lift» που μπορεί να ενισχύσει τα ζυγωματικά, να βελτιώσει την εμφάνιση του σαγονιού, αλλά και των γωνιών του προσώπου, για να χαρίσει ένα πιο αναζωογονημένο πρόσωπο.

Τα fillers προσώπου διαρκούν περίπου 6-12 μήνες. Για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία.

Σύσφιξη της επιδερμίδας

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να έχει μια πιο χαλαρή όψη. Για την ανόρθωση του προσώπου και για μια πιο νεανική όψη, οι ειδικοί συνήθως χρησιμοποιούν μια από της παρακάτω θεραπείες σύσφιξης.

 1. Ultratherapy

Μια δημοφιλής μη επεμβατική θεραπεία είναι η θεραπεία Ultratherapy, που εφαρμόζει ενέργεια υπέρηχων για να την ανόρθωση και τη στήριξη των βαθύτερων στρώσεων της επιδερμίδας γύρω από τα μάγουλα και την περιοχή του προσώπου.

ανόρθωση προσώπου ultratherapy

 1. Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι μια συνηθισμένη τεχνική που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πιο ήπιας και σφιχτής επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, ο γιατρός σας θα εφαρμόσει μικρές βελόνες για να μεταφέρει θερμότητα στις χαμηλότερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Αυτό θα βοηθήσει στην αναγέννηση νέων κυττάρων των οστών και δημιουργία κολλαγόνου. Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας, της εμφάνισης ουλών.

 1. Χημικά peeling

Αν θέλετε να βελτιώσετε τη δομή της επιδερμίδα σας ή έχετε ζητήματα με το σμίγμα, μια θεραπεία chemical peeling μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από peels. Ορισμένα είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους της επιδερμίδας, ενώ άλλα είναι κατάλληλα για πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Ένας εξειδικευμένος χειρούργος είναι κατάλληλος να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς, με βάση τον τύπο της επιδερμίδας και τα ζητήματα που θέλετε να αντιμετωπίσετε.

ανόθρωση προσώπου chemical peel

 1. Θεραπεία με laser

Η ανόρθωση και ανανέωση του προσώπου με laser είναι μια ακόμη μη χειρουργική θεραπεία. Χρησιμοποιείται συχνά για:

 • Ζητήματα που σχετίζονται με τη γήρανση
 • Τη φθορά από τον ήλιο
 • Την αντιμετώπιση ζητημάτων ακμής
 • Ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας

Ο γιατρός σας θα καθορίζει τον τύπο του λέιζερ ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας. Για παράδειγμα, το ablative laser αφαιρεί τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας, ενώ το non-ablative laser ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας χωρίς να αφαιρέσει την ανώτερη στοιβάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Brow Lift: Η τάση για καλοσχηματισμένο σχήμα φρυδιών

Γενειοπλαστική: Τι περιλαμβάνει και ποιους αφορά

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.