Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ: Τι είναι και τι προσφέρει;

μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια μη επεμβατική θεραπεία για τη βελτίωση της δομής της επιδερμίδας, τις λεπτές ρυτίδες, αλλά και ορισμένους τύπους ουλών (πχ ουλές ακμής) στο πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού. Ονομάζεται έτσι γιατί ο ειδικός τοποθετεί το υλικό στην δεύτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται στην επιδερμίδα και έχει την ικανότητα να απορροφά τα μόρια του νερού. Το υαουρονικό οξύ λειτουργεί ως ένα σφουγγάρι στα μόρια του νερού. Αυτή η ιδιότητα του δίνει έπειτα από τη θεραπεία το αποτέλεσμα μιας πιο φρέσκιας και νεανικής εμφάνισης.

Ποιες είναι οι κατάλληλες περιοχές για μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Ένας ειδικός μπορεί να πραγματοποιήσει θεραπεία με υαλουρονικό οξύ σε οποιαδήποτε περιοχή της επιδερμίδας έχει εμφανίσει λεπτές γραμμές, έχει αλλάξει η δομή της ή έχει σχηματίσει ουλές. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές για θεραπεία είναι:

  • Στο πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού, για λάμψη της επιδερμίδας και μείωση των λεπτών ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών και του στόματος
  • Για τις ουλές ακμής
  • Ενάντια σε εγκαύματα και αυτοκινητιστικά ατυχήματα
  • Στις λεπτές γραμμές των χεριών

μεσοθεραπεία με υαλουρονικό πρόσωπο

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Η θεραπεία είναι κατάλληλη τόσο για τους άντρες και τις γυναίκες άνω των 18 ετών με καλή κατάσταση υγείας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα έπειτα από τη θεραπεία;

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια αποτελεσματική, μη χειρουργική θεραπεία που βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό τη δομή της επιδερμίδας. Επιπλέον, μειώνει τις λεπτές γραμμές στην περιοχή του προσώπου, αλλά και τα σημάδια ακμής. Ωστόσο, για να γίνει αποτελεσματική η θεραπεία, οι ειδικοί συστήνουν την επανάληψη τουλάχιστον τριών συνεχόμενων συνεδριών. Οι ασθενείς, έπειτα από την πρώτη κιόλας συνεδρία έχουν πιο νεανική εμφάνιση. Παράλληλα, οι ρυτίδες είναι λιγότερο ορατές. Οι ασθενείς επαναλαμβάνουν τις συνεδρίες περίπου ανά 3-4 εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό το διάστημα μπορεί να διαφέρει αναλόγως με την κατάσταση, την ποιότητα της επιδερμίδας, την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία και το μέγεθος της πάθησης.

Βέβαια, η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ δεν αντικαθιστά το botox ή το facelift. Οι ειδικοί συστήνουν στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας την αύξηση της κατανάλωσης νερού, την υγιεινή διατροφή και την αποφυγή του καπνίσματος.

Με πληροφορίες από: sakkadermatologist.com

Διαβάστε ακόμη:

Ρυτίδες στο στόμα: 3+1 θεραπείες αντιμετώπισης

Facelift: Τι είναι και τι προσφέρει;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.