Μείωση στήθους: Μπορεί να μεγαλώσει εκ νέου μετά την πλαστική;

πλαστική μείωση στήθους

Μπορεί έπειτα από την πλαστική χειρουργική στήθους για τη μείωση του να ξαναμεγαλώσει το στήθος; Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν σωματικές και συναισθηματικές δυσκολίες από ένα υπερβολικά μεγάλο στήθος. Πολλές από αυτές τις γυναίκες στρέφονται στην πλαστική χειρουργική για ανακούφιση. Η πλαστική για τη μείωση του στήθους αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να μικρύνουν το μέγεθος του στήθους τους, και μένουν ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει αναίρεση του τελικού αποτελέσματος; Μπορεί το στήθος να επανέλθει πάλι στο προηγούμενο μέγεθος ακόμη και μετά την επέμβαση;

Δυστυχώς, η απάντηση είναι ναι. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι το στήθος θα επανέλθει στο προηγούμενο του μέγεθος ακόμη και μετά τη μείωση του. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό αποτελεί μια σπάνια περίπτωση ανάμεσα στους ασθενής. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και η πρόληψη της εμφάνισης αυτού του φαινομένου.

Τι προκαλεί την αύξηση του στήθους;

Οι μεγάλες αλλαγές στο σώμα μπορούν να επηρεάσουν τους ιστούς του στήθους, αλλά και την αύξηση του. Αυτός ο ιστός μπορεί να μεγαλώσει εκ νέου ως αντίδραση σε ορμονικές αλλαγές. Οι ορμόνες μάλιστα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του σώματος. Είναι ιδιαίτερα παρούσες κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τις αλλαγές βάρους, την εμμηνόπαυση, ακόμη κι έπειτα από κάποια ασθένεια.

Επιπλέον, ακόμη και έπειτα από την πλαστική για τη μείωση του στήθους, μπορεί να ξαναμεγαλώσει ως επακόλουθο ορισμένων ανθυγιεινών συνηθειών. Μερικές από αυτές είναι η κακή διατροφή, η μη άσκηση.

πλαστική μείωση στήθους θεραπεία

Τι να κάνετε για να αποτρέψετε την εκ νέου ανάπτυξη του;

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το στήθος σας στο νέο του μέγεθος είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας και να ακούτε το σώμα σας. Η καλή διατροφή, η άσκηση, η κατανάλωση νερού, αλλά και ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι μερικοί τρόποι διατήρησης των ορμονών σε ισορροπία. Με τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορείτε όχι μόνο να διατηρήσετε το μέγεθος του στήθους σας, αλλά και να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αλλαγές που μπορεί να σας φέρουν μεγάλα γεγονότα της καθημερινότητας.

Ο κατάλληλη περίοδος για την πλαστική για τη μείωση στήθους είναι ένας ακόμη παράγοντας για να λάβετε υπόψη. Ακόμη, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το σώμα σας θα αλλάξει με την πάροδο των ετών. Το στήθος σας δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο. Βέβαια, είναι αρκετά δύσκολο να προετοιμαστεί κανείς για όλα τα πιθανά σενάρια και τις καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Για αυτό το λόγο είναι σημαντική η φροντίδα του εαυτού, αλλά και η επικοινωνία με τον πλαστικό σας χειρουργό.

πλαστική μείωση στήθους αφαίρεση

Προσοχή

Είναι δύσκολο να ανησυχείτε για την εκ νέου αύξηση του στήθους σας, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να έχετε μια ανοιχτή επικοινωνία με τον χειρουργό σας και να ακολουθήσετε τις συμβουλές σας προκειμένου να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από: christopherdavidsonmd.com

Διαβάστε ακόμη:

Μείωση στήθους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Λιποαναρρόφηση: Μείωση στήθους με μη χειρουργική μέθοδο

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.