Επέμβαση στη μύτη: Πλαστική έπειτα από τραυματισμό

επέμβαση στη μύτη

Επέμβαση στη μύτη: Πόσο αποτελεσματική είναι η πλαστική χειρουργική, και πιο συγκεκριμένα η ρινοπλαστική έπειτα από έναν τραυματισμό; Καθώς η ρινοπλαστική αποτελεί κλάδο της πλαστικής χειρουργικής, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πραγματοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους. Πράγματι, πολλοί είναι οι ασθενείς που προχωρούν σε μια επέμβαση στη μύτη που έχουν ανησυχίες για το μέγεθος και το σχήμα της μύτης τους. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός ασθενών προχωρά σε αυτού του είδους την επέμβαση στη μύτη για ιατρικούς λόγους. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και ο τραυματισμός προσώπου.

Ο τραυματισμός του προσώπου που έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της μύτης μπορεί να προκαλέσει τόσο λειτουργική, όσο και αισθητική ζημιά. Μπορεί ακόμη και να επηρεάσει τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό της μύτης. Σε περίπτωση που δεν γίνει η κατάλληλη φροντίδα του ζητήματος, η σπασμένη μύτη μπορεί να μην αναρρώσει σωστά. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πρόσθετων επιπλοκών που επηρεάζουν τους αγωγούς της μύτης και τη σωστή αναπνοή.

επέμβαση στη μύτη τραυματισμός

Βελτίωση εμφάνισης της μύτης

Εκτός από τη λειτουργικές βλάβες, ένας τραυματισμός στη μύτη μπορεί να προκαλέσει αισθητικά ζητήματα. Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση στη μύτη που αλλάζει το σχήμα, το μέγεθος και τη συμμετρία της μύτης και χαρίζει μια πιο αισθητικά άρτια εμφάνιση.

Αποκατάσταση αναπνοής

Ο τραυματισμός της μύτης είναι μια από τις βασικότερες αιτίες του τραυματισμού του διαφράγματος. Ο τραυματισμός του διαφράγματος μπορεί ακόμη να επηρεάσει τον έναν ή και τους δύο αγωγούς της μύτης και να προκαλέσει δυσκολίες στην αναπνοή. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επέμβαση στη μύτη, και πιο συγκεκριμένα στο διάφραγμα αποκαθιστά την ικανότητα στην αναπνοή.

επέμβαση στη μύτη σπάσιμο

Πότε να ζητήσετε βοήθεια έπειτα από έναν τραυματισμό;

Η ρινοπλαστική αντιμετωπίζει ζητήματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της μύτης για τη βελτίωση της λειτουργίας, όπως και του σχήματος της. Γενικότερα, οι ειδικοί συστήνουν την ρινοπλαστική έπειτα από λίγες εβδομάδες από τον τραυματισμό. Η επέμβαση στη μύτη έπειτα από τον τραυματισμό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για την πλήρη αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας και εμφάνισης της μύτης.

Γιατί να προχωρήσετε σε εξέταση της μύτης έπειτα από τον τραυματισμό;

Όταν το οστό ή η γέφυρα της μύτης σπάσουν, υπάρχει πρήξιμο και οίδημα της μύτης, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Όπως και με κάθε άλλο σπασμένο οστό, η σπασμένη μύτη θα αναρρώσει δύσκολα χωρίς την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση. Μια επίσκεψη σε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό θα σας βοηθήσει στην αξιολόγηση του μεγέθους της φθοράς και τον σχηματισμό του κατάλληλου πλάνου θεραπείας.

Με πληροφορίες από: dainesplasticsurgery.com, cohnplasticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Σπασμένη μύτη; Επιδιόρθωση με επανορθωτική χειρουργική

Αφαίρεση σπίλων με λέιζερ: 4+1 παράγοντες επιλογής της

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.