Ρυτίδες στο στόμα: 3+1 θεραπείες αντιμετώπισης

ρυτίδες στο στόμα

Οι ρυτίδες στο στόμα, ή αλλιώς οι ρυτίδες στα χείλη, είναι αυτές οι μικρές κάθετες γραμμές που κάνουν την εμφάνιση τους στα χείλη με την πάροδο του χρόνου. Πολλές φορές είναι δύσκολο να τις κρύψει κανείς. Κάνουν την εμφάνιση τους τόσο στην περιοχή των χειλιών, όσο και στο επιδερμίδα γύρω από τα χείλη, ιδιαίτερα του άνω χείλους. Οι ρυτίδες πάνω από τα χείλη, είναι πιο έντονες από αυτές στα χείλη. Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες;

  1. Fillers

Η θεραπεία με fillers που πραγματοποιεί ένας ειδικός μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών στα χείλη. Με τη χρήση των lip fillers σε μικρές ποσότητες γύρω από τις ρυτίδες στο στόμα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση τους, μειώνοντας την κίνηση των μυών. Στην περιοχή, ο ειδικός τοποθετεί ένα gel από υαλουρονικό οξύ (όπως το Juvederm). Αυτό το gel ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, αποκαθιστά την υγεία της επιδερμίδας, καθώς και την νεανική εμφάνιση.

  1. Χημικό peeling

Το χημικό peeling είναι μια ακόμη μη επεμβατική λύση για τη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας, ιδιαίτερα για περιπτώσεις θαμπής επιδερμίδας, επιδερμίδας με φθορά ή με λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ή την επιδερμίδα με φθορά από ακμή. Η θεραπεία αφαιρεί την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, έτσι ώστε να την αντικαταστήσει μια υγιής στοιβάδα. Βελτιώνει ακόμη και φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία. Ένα χημικό peeling είναι κατάλληλο για το άνω χείλος.

ρυτίδες στο στόμα χείλη

  1. Θεραπεία με laser

Η θεραπεία με laser «φωτίζει» την περιοχή του στόματος και των χειλιών. Μια θεραπεία με laser ανανεώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Επιπλέον, έχουν την ιδιότητα να εξομαλύνουν και τις μικρές ρυτίδες γύρω από το στόμα.

  1. Tixel

Η θεραπεία Tixel αποτελεί μια καινοτόμα θεραπεία που χρησιμοποιεί θερμότητα για την περιποίηση της επιδερμίδας, είναι ανώδυνη και έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Η θεραπεία εξατομικεύεται στις ανάγκες κάθε ασθενή, χωρίς την αποθεραπεία που απαιτεί μια θεραπεία laser. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις ρυτίδες, τόσο στο στόμα, όσο και στο υπόλοιπο πρόσωπο, τα σημάδια γήρανσης, τις δυσχρωμίες, την φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τα σημάδια ακμής.

Διαβάστε ακόμη:

Facelift: Τι είναι και τι προσφέρει;

Liquid Facelift: Τι είναι και τι προσφέρει;

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.