Φάκελος ρινοπλαστική: Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

ρινοπλαστική

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα έπειτα από τη ρινοπλαστική; Πολλοί είναι οι ασθενείς που επιθυμούν να δουν γρήγορα αποτελέσματα έπειτα από την πλαστική χειρουργική επέμβαση στη μύτη τους. Εξάλλου, οι περισσότεροι ασθενείς που προχωρούν σε αυτού του είδους την επέμβαση, περνούν ένα μέρος της ζωής τους με μια μύτη που δεν τους αρέσει.

Για τη διαδικασία της ανάρρωσης, μην ξεχνάτε ότι οι μύτες, αλλά και οι επεμβάσεις μεταξύ τους διαφέρουν. Το ίδιο ισχύει και για το διάστημα της ανάρρωσης.

Πρήξιμο έπειτα από την ανάρρωση

Όποια τεχνική κι αν ακολουθήσει ο γιατρός σας έπειτα από τη ρινοπλαστική, ένα είναι σίγουρο. Θα ακολουθήσει πρήξιμο, αλλά και εμφάνιση μώλωπα έπειτα από την επέμβαση, ιδιαίτερα κάτω από την περιοχή των ματιών.

ρινοπλαστική αποτελέσματα πότε φαίνονται

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα μετά τη ρινοπλαστική;

Γενικότερα, έπειτα από την ρινοπλαστική μπορεί να χρειαστεί έως και ένας χρόνος για να δείτε τα αποτελέσματα της επέμβασης. Ωστόσο, η διαδικασία της ανάρρωσης, αλλά και το διάστημα για να γίνουν εντελώς ορατά τα αποτελέσματα ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

Επιτάχυνση της διαδικασίας ανάρρωσης

Ο πλαστικός σας χειρουργός θα σας δώσει οδηγίες για τη γρήγορη ανάρρωση, αλλά και για την πιο άμεση εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Μερικές από αυτές τις συμβουλές περιλαμβάνουν:

  • Λήψη φαρμακευτικής αγωγής που σας έχει χορηγήσει ο γιατρός σας
  • Αποφυγή σωματικής άσκησης, όπως το τρέξιμο, για περίπου 3-4 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση
  • Αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης, όπως τα βάρη για τουλάχιστον 6 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση
  • Τακτική παρακολούθηση της ανάρρωσης από τον πλαστικό σας χειρουργό

ρινοπλαστική αποτελέσματα

Μην ξεχνάτε

Το μέσο χρονικό διάστημα για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων έπειτα από ρινοπλαστική διαρκεί περίπου 1 χρόνο. Ωστόσο, το διάστημα της εμφάνισης των αποτελεσμάτων έχει άμεση σχέση με το χειρουργικό σας πλάνο.

Με πληροφορίες από: mpplasticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική μύτης: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ: Τι είναι και τι προσφέρει;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.